Hoppa till huvudinnehållet

Grums slog Degerfors på bortaplan

Publicerad:

Grums vann mötet i division 2 Värmland dam i innebandy på bortaplan mot Degerfors, med 6-2 (0-0, 4-0, 2-2).

– Alltid tungt att förlora. Vi gör en kanonperiod i första och borde väl med lite flax haft ledningen efter den. I andra höjer Grums farten i passningarna och får in bollen på oss och efter det så orkar vi inte komma tillbaka riktigt, men tjejerna krigar i 60 minuter och vi faller med flaggan i topp. Nu laddar vi för ny match på söndag borta mot Hagfors IF Uddeholm U, kommenterade Degerfors tränare Peter Persson efter matchen.

Grums tränare Morgan Persson:

– Första perioden är inte särskilt bra, vi såg väldigt passiva och ängsliga ut och jobbade inte som ett lag, men vi hade en säker sista utpost i Moa Svensson som stängde till och höll kvar oss i matchen. Samtidigt kändes det lugnt för vi vet att vi kan så mycket bättre. Inför andra rättade vi till en del saker och det gav utdelning. I tredje sätter vi 5-0 tidigt och där är matchen över, även om Degerfors har några riktigt vassa spelare som gör att man aldrig får slappna av helt. En skön trepoängare, det är det viktigaste och vi fortsätter jobba hårt.

Segern var Grums femte på de senaste sex matcherna.

Hemmalagets mål gjordes av Moa Gustavsson och Sanna Rubin.

Grums nya tabellposition är andra plats, medan Degerfors är på sjätte plats.

Degerfors tar sig an Hagfors IF Uddeholm U i nästa match borta söndag 13 februari 15.30. Grums möter Hultsberg borta söndag 20 februari 11.30.

Artikeltaggar

Degerfors IBKDivision 2 VärmlandGrums IBKInnebandyStora vallahallen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.