Förslaget: Ny bassäng med hopptorn i Sundstabadet

Publicerad:
Sundstabadet stod färdigt 2013 efter en omfattande utbyggnad och renovering. Foto: Helena Karlsson

Säkerhetsbrister gjorde att hopptornet i Sundstabadet i Karlstad stängdes av.

När alternativen utretts landar kultur- och fritidsförvaltningen i att det bästa är att bygga ut Sundstabadet med en helt ny bassäng.

NWT har tidigare berättat att hopptornet fick stängas av efter att det konstaterats att det inte följer den reviderade EU-standarden.

I nuvarande skick går det inte att öppna.

– Den bassängen som finns i dag är både för trång och för grund, har Johanna Larsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, tidigare sagt.

Kommunen har låtit en konsult titta på alternativen, bland annat att bygga om hopptornet och bassängen.

Men både konsulten som gjort utredningen och kommunens kultur- och fritidsförvaltning anser att det bästa är att bygga en helt ny specialanpassad hoppbassäng i en utbyggnad söder om Sundstabadet.

Det skulle bli vägg i vägg med dagens hoppbassäng.

Utredningen konstaterar att en utbyggnad ökar kapaciteten i övriga badhuset eftersom dagens hoppbassäng, som är en del av stora bassängen, kan göras om till undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten.

Man konstaterar också att alternativet med en utbyggnad är det som minst skulle påverka öppethållandet i övriga badhuset.

Nästa vecka hamnar ärendet hos politikerna i kultur- och fritidsnämnden för beslut.

Läs mer:

Hopptornet på Sundstabadet fortsatt avstängt: ”En rejält komplicerande faktor”Sundstabadets hopptorn stängs – klarade inte säkerhetskontroll

Artikeltaggar

BadFritid och livsstilKarlstadKarlstads kommunSimhallSundstabadet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare