Hoppa till huvudinnehållet

Så bra är Karlstads popsensations debut: "Oemotståndlig"

Publicerad:
Nykomlingen Gerd (Elin Lundgren) är aktuell med debutep:n "Lies for a liar".
Nykomlingen Gerd (Elin Lundgren) är aktuell med debutep:n "Lies for a liar". Foto: Paul Wennerholm/TT

Gerd

In it to lose

(Today is vintage)

Karlstadbördiga Gerd, eller Elin Lundgren som hon också heter, slog igenom med buller och bång förra året med singeln Lies for a liar. Låten plockades upp av Zane Lowe på Apple Music 1 och snurrar flitigt på svensk radio sen ett tag tillbaka. Nu släpper Gerd en ep med fem låtar där destruktiva relationer står i fokus.

Trallvänliga You you you döljer till exempel en mörk text om att låta sin verklighet upptas helt av någon annan. Andrasingeln Play it cool ställer sig frågande till varför det är så svårt att överge någon trots att kärleken inte verkar besvarad. Det är tacksamma ämnen som kan te sig både uttjatade och outtömliga, men det viktiga är att Gerd lyckas göra dem till sina.

USA-debut inför Nobelprisvinnare för värmländskt stjärnskottNöjesprofilerna inför 2022 – förhoppningar och rädslorVärmländska Gerd på Avicii-galan: "Stort att få vara en del av det här fina initiativet"Värmländsk popdebut lyfts fram internationellt: "Svårt att ta in"

Bland influenserna märks bland andra Kate Bush och Florence & the Machine. Musiken vrider, vindlar och sveper fram som en naturkraft. Elins säregna röst över pianoslingor och drömskt trumkomp är helt enkelt oemotståndlig. Det här är en artist som blir spännande att följa.

”In it to lose” släpps på fredag, den 11 februari. videon till förstasingeln ”Lies for a liar” ser du här.

Restriktionerna lättar: Här är konserterna i Värmland – stor lista

Artikeltaggar

AppleGerdMusikNöje/KulturPopRecension

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.