Hoppa till huvudinnehållet

Mauro Scocco och Tomas Andersson Wij till Värmland

Publicerad:
Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco har en turné ihop.
Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco har en turné ihop. Foto: TT

Nyligen firade Tomas Andersson Wij 50 genom att släppa en ny singel och i söndags genomförde han en streamad konsert tillsammans med Mauro Scocco. Nu tar duon sitt samarbete vidare ut på turné. De startar i Bjärred i juli och når Värmland och Alsters herrgård den 5 augusti.

"Jag skickade min första stapplande demo till Mauro i mitten av 90-talet. Jag fick ett kort och hyfsat uppmuntrande svar, men inget kontrakt på hans skivbolag. 2012 började vi umgås, gästa på varandras skivor och göra enstaka spelningar", skriver Tomas Andersson Wij i ett pressmeddelande till NWT.

Värmlandsättlingen Lofgren gör som Neil Young: ”Man tar ställning”

Mauro Scocco slog igenom med bandet Ratata och har haft solohits som "Sarah" och "Till dom ensamma". Bland Tomas Andersson Wijs mest uppmärksammade låtar finns hans tolkning av Sven-Ingvars "När solen färgar juninatten".

Artikeltaggar

Alsters HerrgårdBjärredKändisarKonserterMauro ScoccoMusikNöje/KulturPopSven-IngvarsTomas Andersson WijVisa

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.