Insändare: Stäng av bilen när du besöker återvinningsstationen

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten har lagt märke till att många låter bilen stå på tomgång medan de besöker återvinningsstationen.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Min granne och jag "pandemifikade" på varsin balkong i somras. Mittemot finns en återvinningsstation och vi la märke till att väldigt många lät bilen stå på tomgång under tiden de sorterade papper, plast, tidningar och glas.

Tiden var långt över en-minuts-regeln som finns här i stan.

Ännu längre tid blev det om de träffade någon de kände och det blev en pratstund. Det var inte elbilar och nya bilar, även de av äldre årgång. Detta påfund fortsatte även efter sommaren. Man kan ju fundera på hur mycket man "räddar" klimatet med tanke på all tomgångskörning.

Funderaren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.