Fortsatta p-problem vid CSK – fler p-platser och nytt p-hus diskuteras

Publicerad:
NWT har tidigare rapporterat om problem med det nya parkeringssystemet vid Centralsjukhuset. Nu är en anställd irriterad över bland annat bommar som inte öppnar sig och parkeringstider som fortsätter att ticka på. Foto: Tommy Andersson

En anställd vittnar om fortsatta tekniska problem vid parkeringarna vid Centralsjukhuset.

Bland annat om bommar som inte öppnar sig.

– Men totalt fungerar nu parkeringarna väl. Samtidigt tittar vi på möjligheten till fler p-platser. På sikt ska vi även bygga ännu ett p-hus.

Det säger Annette Andersson, fastighetschef på Region Värmland.

I en insändare i NWT skriver den anställde vid Centralsjukhuset att parkeringstider som fortsätter att ticka på, ibland i dagar trots att man lämnat parkeringen, om bommar som inte öppnar sig och pengar som inte dras från kontot.

Det senare leder enligt den anställde till att det istället skickas hem en räkning som är kompletterad med en fakturaavgift samtidigt som det är mycket svårt att nå parkeringsbolaget Apcoa.

Inte första gången

Det är inte första gången NWT skriver om problem vid Centralsjukhusets p-platser. Bland annat har det varit tekniska bekymmer vid det nya p-huset.

Annette Andersson menar dock att de problem som den anställde tar upp inte är representativa för hur situationen ser ut vid parkeringsplatserna i dagsläget.

– Nej, vi anser totalt sett att tekniken för att betala vid våra parkeringar nu fungerar väl.

– Vi hade lite barnsjukdomar i början vid det nya p-huset, men där fungerar det bättre nu efter att vi nu har två betalningsautomater vid entrén och bättre skyltning hur man gör och vilka betalningsalternativ som finns.

Olika valmöjligheter

– Det nya betalningssystemet vid våra p-platser innebär att man nu registrerar sig och därefter betalar när man ska åka därifrån. Då kan man betala fysiskt, via parkeringsbolagets app eller inte göra något. Då får man en faktura hem som är kompletterad med en fakturaavgift.

Annette Andersson tror istället att de problem som den anställde upplever beror på andra saker.

– Det är omöjligt att säga vad den anställdes problem beror på, utan att vi får undersöka det ordentligt.

Inte den enda

– Men vi har sett att andra personer haft problem med att de registrerat sig i appen men inte som medarbetare, att de parkerar med en annan bil än den som registrerats, men självklart kan också tekniska problem uppstå, säger Annette Andersson.

Hon ber därför den anställda ta kontakt med Region Värmland för att de ska reda ut detta.

Etyt antal p-platser har tagits bort på parkeringen utanför huvudentrén till Centralsjukhuset. Detta på grund av etableringen av tillfälliga modulhus för att flytta vårdavdelningen för kirurgipatienter i samband med utbyggnaden av sjukhuset.
Etyt antal p-platser har tagits bort på parkeringen utanför huvudentrén till Centralsjukhuset. Detta på grund av etableringen av tillfälliga modulhus för att flytta vårdavdelningen för kirurgipatienter i samband med utbyggnaden av sjukhuset. Foto: Tommy Andersson

Fastighetschefen konstaterar att det under våren kommer att vara stökigt på den stora parkeringen framför Centralsjukhusets huvudentré.

P-platser försvinner

– Det beror på att vi ska etablera tillfälliga modulhus för att flytta vårdavdelningen för kirurgipatienter i samband med utbyggnaden av sjukhuset som nu inleds.

– Det innebär att en del p-platser kommer att försvinna där under några år, men sammanlagt med det nya p-huset har vi ett litet nettoöverskott jämfört med 2019 då det fanns 1 570 platser, varav 643 för allmänheten.

Trots det tittar Region Värmland på möjligheten att öppna den tillfälliga p-plats som har anlagts vid fotbollsplanen i Seminarieparken.

– Det är ännu inte bestämt, men eftersom det finns ett behov av fler platser kan det bli så. Där kan vi få ut ett hundratal platser.

Nytt p-hus ska byggas

På sikt kommer behovet av p-platser att öka ytterligare vid CSK som under 15 års tid ska byggas ut för 7 miljarder kronor.

– Därför har vi bestämt att sjukhuset kommer att få ytterligare ett parkeringshus. Hur många platser det får och när det ska stå färdigt är ännu inte klart, säger Annette Andersson.

Artikeltaggar

Annette AnderssonApcoaCentralsjukhuset i KarlstadKvarnbergetRegion VärmlandVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare