Hoppa till huvudinnehållet

Coop vill skapa saluhallskänsla i city: ”Mer på delikatess och färdigmat”

Publicerad:
Delikatessen görs om rejält.
Delikatessen görs om rejält. Foto: Viktor Sunnemark

Coop Värmland renoverar sin butik inne i Mitt i city-gallerian.

Ombyggnationen beräknas vara klar i maj.

– Vi kommer satsa ännu mer på delikatess och färdigmat, berättar kommunikationschefen Klas Olsson.

Det var under den förra veckan som kunder i shoppinggallerian Mitt i city i Karlstad började märka av att något var på gång i Coopbutiken. Då började nämligen en stor förändring.

Coop Värmland gör stora förändringar i butiken i Mitt i city-gallerian i Karlstad.
Coop Värmland gör stora förändringar i butiken i Mitt i city-gallerian i Karlstad. Foto: Viktor Sunnemark

– Det ska bli ännu mer dofter, smaker, färger och känslor. Vi hoppas att det ska bli Värmlands bästa färskvarubutik, det är vår klara målsättning, säger Klas Olsson och fortsätter:

– Den stora skillnaden blir att man kommer att uppleva ett helt nytt kundvarv, man kommer att märka att vi satsar ännu mer på delikatess och inte minst färdigmat. Vi kommer jobba mycket med vegetariskt utbud och det butiksbakade brödet kommer att få en större plats.

Saluhallskänsla

Man vill skapa en saluhallskänsla i butiken.

– Men då är det känslan som vi vill åt med dofter, smaker och matinspiration. Det kommer inte att bli någon saluhall, det ska vi vara tydliga med.

Butikens läge får också styra utbudet.

– Vi ska bli ännu bättre på färdigmat. Det är jättemycket arbetsplatser i närheten, vilket gör att det är väldigt många kundbesök på en hel dag.

Klas Olsson, informationschef Coop Värmland.
Klas Olsson, informationschef Coop Värmland. Foto: Helena Karlsson

Omgörningen innebär inte att det blir en större butiksyta, man kommer heller inte att göra om väggar i butiken.

– Det blir istället en total inre omställning. Man kommer att uppleva att det är en ny butik, delikatessen kommer att vara ungefär på samma ställe, men vi kommer att förändra utbudet och göra om varuplaceringen för flera varor.

Coop behöver inte tillsätta ny personal, men det kommer att bli en del justeringar i arbetsuppgifterna för den befintliga personalen.

”Flera miljoner”

Satsningen beräknas kosta en hel del.

– Det handlar om flera miljoner, jag har inte den exakta summan tyvärr. Det här är stor en satsning för Coop Värmlands del i Karlstadområdet.

Om bara några månader beräknar man att det ska vara klart.

– Vi räknar med att arbetet ska vara klart helt i slutet av maj, då blir det en nypremiär, då vi har öppet under tiden som vi vi bygger om, säger Klas Olsson.

Artikeltaggar

CoopHandelKarlstadKlas OlssonMat och dryckMitticity

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.