Hoppa till huvudinnehållet

Fin insats av Oskar Brandt i Tjeckien – så gick det för alla värmlänningar

Publicerad:
Oskar Brandt från I2 IF slutade på elfte plats på lördagens sprint i IBU-cupen. Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Oskar Brandt slog till med en elfteplats på lördagens sprint i IBU-cupen. Värmlänningen var 24,4 sekunder bakom vinnaren Aleksander Fjeld Andersen.

Världscupen i skidskytte har OS-uppehåll men nivån under, IBU-cupen, tävlade den 3-5 februari i Nove Mesto, Tjeckien.

Flera värmländska åkare fanns på plats och Oskar Brandt slog till med en elfteplats på lördagens sprint på 10 km. Oskar Brandt blev bäste svensk genom att träffa åtta av tio skott och han var 24, 4 sekunder bakom segraren Aleksander Fjeld Andersen från Norge.

I samma lopp slutade värmlänningen Emil Nykvist på 46:e plats och Viktor Brandt blev 47:a. Duon var drygt en minut och 45 sekunder bakom vinnaren.

25:e plats för Emma Nilsson

I damernas lördagssprint på 7,5 km blev Ingela Andersson bästa svenska med en femteplats och hon var 30,5 sekunder bakom ettan Irina Kruchinkin från Ryssland. Värmländskan Emma Nilsson sköt två bom och slutade på 25:e plats, cirka en minut och 40 sekunder bakom Kruchinkin. Finnskoga IF:s Annie Lindh träffade sju av tio skott och blev 63:a.

I fredags var det också sprint på programmet i Nove Mesto. Annie Lindh blev 46:a och Emma Nilsson 68:a. Oskar Brandt slutade i fredags på 28:e plats, Viktor Brandt 72:a och Emil Nykvist 79:a.

 SK Bores Emma Nilsson blev 25:a på lördagens sprint i IBU-cupen. Arkivbild.
SK Bores Emma Nilsson blev 25:a på lördagens sprint i IBU-cupen. Arkivbild. Foto: Nisse Schmidt/TT

Artikeltaggar

Annie LindhEmil NykvistEmma NilssonIBU-cupenOskar BrandtSkidskytteViktor Brandt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.