Hoppa till huvudinnehållet

KD-förslaget: Närvårdsplatser på Hammarö

Publicerad:
Mattias Joelsson (KD) är kommun- och regionpolitiker på Hammarö.
Mattias Joelsson (KD) är kommun- och regionpolitiker på Hammarö. Foto: Joachim Lagercrantz

Det tidigare äldreboendet Gunnarskärsgården i Skoghall står tomt.

Nu vill Mattias Joelsson (KD) att Hammarö kommun tar kontakt med Region Värmland och undersöker möjligheten till närvårdsplatser där.

Mattias Joelsson (KD) är både kommunpolitiker på Hammarö och politiker i Region Värmland och ser frågan från två håll. Dels tomma kommunala lokaler, dels behov av vårdplatser.

– Vi har fastigheter i kommunen som faktiskt är byggda som vårdplatser och som i dag är tomma. Det bör finnas en win-win-situation här, säger han.

Det handlar om Gunnarskärsgården som inte längre används som äldreboende och om Björkhagsgården där det finns plats efter att kommunen byggt nya boendet Djupängen.

I en motion föreslår Mattias Joelsson att kommunen inleder en dialog med Region Värmland om möjligheten att skapa närvårdsplatser eller rehabplatser på Hammarö.

NWT har tidigare i en granskning berättat att 152 vårdplatser försvunnit i Värmland de senaste tio åren. Den långsiktiga minskningen är planerad utifrån ändrade arbetssätt, den kortsiktiga beror på att det är svårt att rekrytera sjuksköterskor.

Artikeltaggar

Hammarö kommunMattias JoelssonRegion VärmlandVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.