Hoppa till huvudinnehållet

Karlskoga IK segrare borta mot Charlottenberg

Publicerad:
Charlottenberg förlorade mot Karlskoga IK

Karlskoga IK besegrade Charlottenberg på bortaplan i fredagens möte i HockeyTrean Värmland/Västmanland/Örebro. 3-5 (1-2, 0-3, 2-0) slutade matchen.

Karlskoga IK:s tränare Niklas Hahne tyckte till om matchen:

– Charlottenberg tar ledningen efter 8. 14, en konstig studs i plexiglaset innan dess. Vi kvitterar efter 13. 56 av Anton Gustavsson och fortsätter att spela bra vilket leder till ledning med 1-2 efter 15. 07. Det är resultatet efter första perioden. Andra perioden är den bästa för kvällen från vår sida och den vinner vi med 3-0, alltså 5-1 till oss inför tredje. I den orkar vi inte hålla uppe spelet och förlorar den med 2-0, men viktigast är att vi vinner matchen och får en skön bussresa hem. Samtliga spelare jobbar hårt ikväll vilket bidrar till tre sköna poäng sedan Anton Gustavsson och Gustav Ahlin bidragit med två mål vardera och Mårten Boox med ett.

Segern var Karlskoga IK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Charlottenberg inledde bäst och tog ledningen genom Emil Henriksson efter 8.14, men Karlskoga IK kvitterade genom Anton Gustavsson. Och Karlskoga IK hann också ta ledningen, genom samme Anton Gustavsson. I andra perioden var Karlskoga IK starkast och gick från 1-2 till 1-5 genom två mål av Gustav Ahlin och ett mål av Mårten Boox. Rickard Gill och Simon Lövgren reducerade förvisso, men närmare än 3-5 kom inte Charlottenberg. Karlskoga IK tog därmed en stabil seger.

Gustav Ahlin gjorde två mål för Karlskoga IK och totalt tre poäng och Anton Gustavsson stod för tre poäng, varav två mål.

Charlottenberg ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Karlskoga IK leder serien.

Nästa motstånd för Charlottenberg är Kungsör. Lagen möts fredag 11 februari 19.30 i Gränshallen. Karlskoga IK tar sig an Örnen hemma söndag 6 februari 18.00.

Artikeltaggar

Charlottenbergs HCGränshallenHockeyTrean Värmland/Västmanland/ÖrebroIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.