Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Min gymnasieskolas datautrustning är för gammal och svag

Publicerad:
”Den utrustning som finns är helt enkelt för gammal och våra bärbara datorer är för svaga, vi behöver Windowsdatorer, starkare laptops”, skriver insändarskribenten som går på Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn. Foto: Sofia Eklund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Jag går första året på Brogårdsgymnasiet, el och energi-programmet för att vara exakt. Nu har jag snart gått hela mitt första år på denna skola och jag måste säga, det har varit väldigt svårt.

Jag tänker välja inriktningen dator och kommunikation för att fördjupa mig inom datateknik och sedan läsa vidare på universitet. Har stora planer i framtiden, men tyvärr så känns dessa planer ganska hindrade, tack vare vår kära rektor, styrelse och kommun. Just vi som kommer välja denna inriktning samt de som går teknik behöver bra utrustning för att få kunskaper av dessa kurser men med den vi har nu så kommer vi inte långt. Vi har fortfarande chromebooks som inte tillåter oss att starta skolprojekt så som att ha personliga servrar, använda oss utav virtuella datorer och så vidare. Den utrustning som finns är helt enkelt för gammal och våra bärbara datorer är för svaga, vi behöver Windowsdatorer, starkare laptops.

Ser det nästan som ett misstag att jag valde denna skola på grund av detta och att styrelsen inte bryr sig om eleverna. Jag har tidigare kontaktat rektorn och min mor har skickat mejl som jag har dirigerat, han säger att det ska ske något men det har inte hänt något alls. Lärarna säger även att de kämpar men att inget händer när de gjort något. De sa att eleverna måste ta ställning och det är det jag försöker göra nu. Datorteknikkursen har förlorat två lärare på grund av detta och nu är det nog. Jag hoppas verkligen att det kan ske en förändring.

Låt mig även tillägga att det går en stor smittspridning på vår skola, lärarna har försökt ta upp distans men inget har skett och istället har vår rektor skrivit ”upptagen” på sin dörr och jobbar hemma med distansmöten. Helt ärligt känns det inte som att han bryr sig om eleverna alls.

Alexander Storm

***

SVAR DIREKT: En förändring planeras inför nästa läsår

Det är tråkigt att du upplever att utrustningen har hindrat dig i din utbildning.

Skolledningen för samtal med Skolförvaltningens IT-strateg om utrustningens specifikation för de elever som är i störst behov av PC. Tillsammans med Skolförvaltningen planeras därför en förändring för bland annat eleverna på El- och energiprogrammets inriktning för dator- och kommunikationsteknik, vilket kan bli aktuellt från och med läsårsstarten 2022/23.

Brogårdsgymnasiet är tyvärr inget undantag från smittspridningen. Vi har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och Smittskydd Värmlands råd avseende distansundervisning.

Skolledningen

Gymnasieskolan Kristinehamn

Artikeltaggar

BrogårdsgymnasietInsändareKristinehamnKristinehamns kommun