Hoppa till huvudinnehållet

En seger och en förlust för Eriksson och de Val – medaljdrömmen lever

Publicerad:
Sveriges Oskar Eriksson och Almida de Val.
Sveriges Oskar Eriksson och Almida de Val. Foto: Nariman El-Mofty

Det blev en seger och en förlust för curlingduon Almida de Val och Oskar Eriksson under dagens spel i mixeddubbelturneringen i OS i Peking.

Först seger mot Australien, men sedan blev det svensk förlust mot USA, 7–8. Sverige har därmed vunnit tre matcher och förlorat två, och chansen att gå till semifinal finns kvar, med fyra matcher kvar att spela.

Lagen följdes åt ända fram till den femte omgången då USA ryckte till en tvåpoängsledning, 4–2. Sverige valde sedan att ta powerplay och tog två poäng i sjätte omgången. USA svarade i sitt powerplay med tre poäng i nästa omgång. Sverige kvitterade i sista omgången efter en tvåpoängare.

I skiljeomgången föll svenskarna efter en dåligt slagen sista sten och USA vann matchen med 8–7.

I den första matchen för dagen var det Sverige som förde och Australien som fick jaga. Australierna kom aldrig i kapp och Sverige vann med 7–6.

I fjärde omgången satte den svenska duon hård press på motståndarna genom att ha fyra stenar i boet när Australien hade sista sten, och lyckades också stjäla med sig en poäng och gå upp i en 3–1-ledning. Omgången därefter slutade med ytterligare en svensk stulen poäng.

Men tre poäng är inte alltför mycket värt i mixeddubbeln, och Australien kvitterade genom tre poäng i den sjätte omgångens powerplay. En bedrift som Sverige sedan upprepade i sjunde, vilket innebar att Sverige gick till ledning inför åttonde och sista med 7–4, vilket blev för svårt för Australien som avslutade med en dubbelpoäng.

Kvarvarande matcher i mixeddubbel

Lördag 5 februari: Schweiz (02.05), Kanada (07.05).

Söndag 6 februari: Norge (07.05), Italien (13.05).

De fyra bästa lagen går vidare till semifinal.

Artikeltaggar

CurlingOskar ErikssonVinter-OS

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.