Vinstregn över Munkfors – 86 vinnare får dela på 2 miljoner

Publicerad:
Postkodlotteriets Daniel Paris ringde upp Marika Nilsson från Munkfors Foto: Postkodlotteriet

På TV4 på lördag blir det fokus på Munkfors i Postkodlotteriet. 86 vinnare som har det vinnande postnumret 684 92 får dela på 2 miljoner. En av dem är Marika Nilsson som även vann en Volkswagen ID.4, värd 566 399 kronor.

– Jag började att grina och blev alldeles överlycklig, säger hon efter att ha fått beskedet.

Det var i onsdags som Marika Nilsson blev uppringd av Postkodlotteriet. De ville att hon om en liten stund skulle vara beredd på Skype för Postkodlotteriets Daniel Paris som skulle ringa upp henne.

– De sa att jag hade vunnit på mina två lotter, men att jag inte skulle ha för stora förhoppningar för det var ingen storvinst, berättar Marika Nilsson.

Hon satte igång och förberedde sig för Skype-samtalet.

– Jag satt i karantän och hade nyss blivit frisk från corona, så jag fick skynda mig att skaffa Skype och fräscha till mig.

Krånglande bilar

När Daniel Paris ringde på Skype inledde han med att berätta att hon vunnit 13 072 kronor på sina lotter. Men så sa han att han hade något mer att säga och så berättade han att hon vunnit en elbil, en Volkswagen ID.4, värd över en halv miljon och Marika Nilsson fällde glädjetårar.

– Det var väldigt roligt och passande, för vi har två bilar som båda krånglar. Vi hade funderat på att skaffa ny bil, men så har vi nyss renoverat köket, så då tyckte vi inte att vi hade råd. Men nu löste det sig. Jag tror nästan inte att det är sant, säger Marika Nilsson.

Renoveringsplaner

Samboparet Marika Persson och Bertil Andersson i Munkfors tillhör också vinnarskaran. Hon vann 75 572 kronor och han vann 151 144 kronor. Det blir alltså en gemensam vinst på 226 716 kronor.

– Jag var misstänksam först när jag fick telefonsamtalet för det finns ju så mycket slurigt folk. Det verkade för bra för att vara sant. Men sedan när han sa att han kunde se att jag hade två lotter och Bertil fyra, då förstod jag att det var sant och blev jätteglad, säger Marika Persson.

Nu planerar de vad de ska göra för pengarna.

– Det var ingen liten vinst. Vi har barn och barnbarn som ska få litegrann. Sedan behöver vi renovera huset för det har inte gjorts på 35 år. Vi ska ta både fasaden och invändigt. Så det här blir till god hjälp, säger Marika Persson.

Artikeltaggar

MunkforsNyheterPostkodlotteriet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare