Hoppa till huvudinnehållet

Miljonvinst för mångsidige tv-profilen

Publicerad:
Ernst Kirchsteiger kan unna sig någonting riktigt fint efter miljonvinsten i familjeföretaget. Här i samband med en intervju utanför Örebro under tv-inspelningen av Sommar med Ernst.
Ernst Kirchsteiger kan unna sig någonting riktigt fint efter miljonvinsten i familjeföretaget. Här i samband med en intervju utanför Örebro under tv-inspelningen av Sommar med Ernst. Foto: Mikael Lindblom

Tv-profilen Ernst Kirchsteiger kan summera fjolåret med gröna siffror på företagskontot. Hans familjeföretag verkar nämligen inte ha påverkats ekonomiskt under pandemin, utan gjorde en rejäl vinst.

Det är Dagens Nyheter som rapporterar att den folkkäre profilens företag hade en omsättning på 11,4 miljoner under perioden juli 2020 till slutet av juni 2021 och gjorde en vinst på 8,3 miljoner efter skatt.

Enligt DN har ägarna valt att plocka ut 4 miljoner kronor till sig själva.

Ernst Kirchsteiger är född i Filipstad och tidigare varit bosatt i Degerfors. Han har varit programledare i flera produktioner i SVT och TV4. Ernst blev dessutom utsedd till Filipstads ambassadör 2005.

I dag bor han i Axberg utanför Örebro.

Flera inkomstkällor

Intäkterna till Ernst Kirchsteiger AB kommer bland annat från tv- och nöjesbranschen, design och inredning. Ernst Kirchsteiger driver företaget tillsammans med sönerna Ludvig och Sebastian Kirchsteiger.

Enligt företagets senaste bokslut uppskattades tillgångarna till över 28 miljoner kronor.

Ernst Kirchsteiger AB äger också inredningsföretaget Färg & Form Sweden som omsatte 65,7 miljoner kronor med ett resultat på 9,3 miljoner kronor under det brutna räkenskapsåret 2020/2021, liksom företaget Ernst Smaker.

Läs också:

Ernst spelar in starka julkänslor i Värmland: ”Människor är nog väldigt julbenägna nu”

Artikeltaggar

Dagens NyheterDegerforsEkonomiErnst KirchsteigerFilipstadNöje/KulturÖrebro län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.