Hoppa till huvudinnehållet

Butik utsatt för grovt rån – man hotad och misshandlad

Publicerad:
Vid 10.30-tiden utsattes en second hand-butik i Karlskoga för ett grovt rån.
Vid 10.30-tiden utsattes en second hand-butik i Karlskoga för ett grovt rån. Foto: Anders Persson

På onsdagen utsattes en butik i Karlskoga för ett grovt rån.

Två ännu okända gärningsmän ska ha tvingat till sig saker, samt hotat och misshandlat butiksinnehavaren.

Det var klockan 10.32 som polisen fick in ett samtal om ett rån på Skrantahöjden i Karlskoga.

Två personer tog sig in i en second hand-butik och hotade butiksinnehavaren med någon form av stickliknande vapen. Han ska även ha blivit misshandlad.

– Han fick en del skador i ansiktet, men han är framförallt väldigt chockad över det som hänt, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Sedan ska de okända männen ha tvingat till sig saker och lämnat platsen. Polisen var på plats och sökte efter de misstänka gärningspersonerna.

– Vi har en hundpatrull och letar runt i närområdet, men det kan vara svårt med tanke på att det skett i stadsmiljö. Men vi försöker följa upp alla eventuella spår, säger Christina Hallin.

Teknisk undersökning

Enligt polisen finns det inte mycket till signalement på de misstänka, mer än att det ska handla om två män i 20-25-årsåldern, som var klädda i mörka kläder.

Brottsplatsen har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. Polisen håller även förhör med den misshandlade butiksinnehavaren.

En anmälan om grovt rån har upprättats.

Alla som vet något om denna händelse, uppmanas att kontakta polisen på 114 14 och säga ”tips” när man kommer till talsvar.

Det går också att tipsa polisen via denna länk.

Artikeltaggar

Brott & blåljusButikerGrovt rånKarlskogaMisshandel

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.