Hoppa till huvudinnehållet

STCC utökas och får annorlunda premiärtävling

Publicerad:
STCC drar igång första helgen i juni på Ljungbyhed.
STCC drar igång första helgen i juni på Ljungbyhed. Foto: Anders Helgesson

STCC ökar antalet tävlingshelger från fem till sex och får en ny premiärtävling med nytt format.

Kanonloppet på Gelleråsen ingår förstås.

– Vi har optimerat kalendern med fler tävlingar i ett mer kompakt schema från juni till oktober, säger Micke Bern, vd för STCC, i ett pressmeddelande.

Premiären 2022 körs på Ljungbyheds motorbana med ett ”superpole-kval” och ett tävlingsheat, till skillnad mot övriga tävlingshelger som går enligt samma format som fjolåret, med ett kval och tre tävlingsheat.

Premiären flyttas från den 13–14 maj till första helgen i juni. Därefter har man lagt till ett nytt evenemang, på Skellefteå Drivecenter Arena den 17–18 juni.

Kanonloppet på Gelleråsen avgörs samma helg som tidigare, nu den 19–20 augusti. Ett inställt 70-årsfirande 2020 gör att det satsas rejält. Förutom tävlingarna i STCC, Porsche Carrera Cup Scandinavia, Porsche Sprint Challenge, Legends Cup, Formula Nordic och Radical Scandinavia utlovas pausunderhållning i världsklass.

STCC 2022

3–4 juni: Ljungbyheds motorbana.

17–18 juni: Skellefteå Drivecenter Arena.

22–23 juli: Ring Knutstorp.

19–20 augusti: Gelleråsen arena.

10–11 september: Anderstorp motorbana.

30 september–1 oktober: Mantorp Park.

Artikeltaggar

GelleråsenMotorsportSTCC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.