Replik: Möjlighet att dela ut tidningar kvar

Debatt
PUBLICERAD:
Brevbärare fortsätter att dela ut post varje vardag, men går olika rundor beroende på vilken dag det är, skriver Leif Augustsson.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Vad gäller tidningsutdelningen så kommer möjligheterna att fortsätta skicka dagsdistribuerad dagstidning med oss att finnas kvar, skriver Leif Augustsson.

Svar till Ingrid Fredriksson (NWT 24/1 2022).

Tack för dina synpunkter. Vårt samhälle blir alltmer digitalt och i takt med den utvecklingen skickas allt färre brev. Parallellt med sjunkande brevvolymer så ökar antalet paket. Varannandagsutdelning är ett sätt för oss att ansvara och anpassa vår utdelningsmodell till en mer hållbar modell.

Brevbärare fortsätter att dela ut post varje vardag, men går olika rundor beroende på vilken dag det är. Du kommer därför att få brev, tidningar och reklam varannan vardag. Dina paket och expressleveranser delas ut varje vardag. Målet är att du, och alla andra mottagare, ska kunna vara nöjda med vår postutdelning.

Vad gäller tidningsutdelningen så kommer möjligheterna att fortsätta skicka dagsdistribuerad dagstidning med oss att finnas kvar och tidningarna har även möjlighet att söka statligt stöd för sin distribution. Stödet ska kompensera för den merkostnad som uppkommer för att kunna fortsätta dela ut tidningarna varje dag.

Du kan läsa mer om de nya rutinerna på postnord.se/varannandag eller kontakta vår kundservice om du har fler frågor och funderingar.

Leif Augustsson

Distributionsområdeschef, Postnord Sverige

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.