Lawner vill se sitt FBK ta en snabb revansch – här är nycklarna framåt

Publicerad:
Oscar Lawner är en av de formstarkaste spelarna i Färjestad, när får han den poängmässiga utdelningen? Foto: FREDRIK KARLSSON

Det blev en tung förlust för Färjestad mot Djurgården och det var sega ben på flera håll.

Ett undantag var Oscar Lawner som kunde ha gjort både två och tre mål.

– Vi kan komma upp i nivå i allt från Djurgårdsmatchen, säger han.

När Oscar Lawner var utlånad till BIK Karlskoga i november visade han att han är en vass målskytt när det stämmer för honom med ett hattrick mot AIK.

I SHL har det inte gått lika bra med poänggörandet, men med tanke på hur det har sett ut i de senaste matcherna känns det mest som en tidsfråga innan hans skörd på fyra poäng, två mål och två assist, kommer att utökas.

Mot Djurgården i söndags stoppades Lawner, som fyller 22 år nästa söndag, av Mantas Armalis snabba benskyddsräddning i den första perioden och i den andra sköt han över i ett kanonläge.

Det var de två bästa chanserna för Färjestads nummer fyra men han hade flera bra lägen och såg rapp ut i skridskoåkningen i båda helgens matcher.

– Någon av chanserna mot Djurgården skulle jag ha gjort mål på, det var lite dåligt, men det är bara att kriga på, säger Lawner.

Kedjan spräcks?

Kriga på är precis vad han har gjort i matcherna efter Färjestads coronauppehåll då han tillsammans med kedjekamraterna Martin Johansson och Victor Edjsell har varit tunga för motståndarna att möta. Nu är det en stor risk att kedjan kommer att spräckas då det är troligt att Victor Ejdsell också kommer att spela center då flera tunga namn har lämnat för OS.

– Jag tycker att vi har kompletterat varandra bra. Vi har fått bra snurr i anfallszon och skapar många chanser. Jag har faktiskt ingen aning om ifall vi kommer att fortsätta att spela tillsammans nu när vi saknar några spelare mot Skellefteå, det får jag veta först under matchdagen, men det är bara att köra på, säger Lawner.

Allt kan bli bättre

Färjestad vann trots allt komfortabelt mot Oskarshamn i lördags men till dagen efter mot Djurgården blev det en reaktion på den insatsen och förlust, för övrigt den andra på tre möten mot seriejumbon den här säsongen.

– Det var en tung förlust mot Djurgården såklart. Jag tycker att vi kan komma upp i nivå i allting från den matchen: försvarsspel, anfallsspel och att komma snabbare till pucken. Det är skönt att vi får chans att ta en snabb revansch. Vi ska ut och göra en riktigt bra match mot Skellefteå helt enkelt.

Det är en väldigt svår bortamatch. Vad behöver ni tänka på för att lyckas vinna?

– Vi vet att Skellefteå är bra i sina omställningar så det gäller för oss att vara konsekventa över hela banan och noggranna med pucken.

Ytterligare tungt tapp för Färjestad – anfallsstjärnan missar tisdagsmatchen

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyOscar Lawner

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare