Ingen ville ha husen – fick tänka om i Aggerudsviken

Publicerad:
Byggprojektet i Aggerudsviken fortsätter. Men NA Byggs del blir inte som det var tänkt från början. Foto: Per Lindgren

Försäljningen av den planerade nybyggnationen i Aggerudsviken har gått trögt. Därför har NA Bygg tänkt om och hoppas på bättre utdelning när man nu har ändrat konceptet på sina åtta tomter.

– Intresset har varit lite svalt. Jag vet inte om produkten har varit fel, funderar Gustav Falkenström som är vd på NA Bygg.

Han berättar att man hade en lista på runt 40 namn som hade visat intresse för de hus man planerade att bygga på sin del av området, men en efter en hoppade intressenterna av. Till slut visade det sig att inte en enda av de planerade åtta villorna blev såld.

– Eftersom det var så pass få tomter, de har så bra läge och vi hade så många intressenter så var det överraskande.

Nytt koncept

Nu har man tänkt om och lanserar ett helt nytt koncept.

– Vi har valt att se om intresset blir större om man får köpa sin tomt själv och bygga det man vill. Det är ju en premiumprodukt och det vi har fått till oss av en del intressenter är att man vill ha större påverkansgrad. Det har jag full respekt för.

Gustav Falkenström konstaterar att det är ganska vanligt att den som köper en ny villa håller nere kostnaderna genom att göra en del arbete själv, till exempel att inreda övervåningen eller att måla.

– En del moment kan man göra för att spara pengar. När vi skulle sälja husen skulle vi lämna över en nyckel när projektet var klart, och det blir ju ganska dyrt. För den händige som kan lägga ner tid själv finns det möjlighet att spara pengar.

Gustav Falkenström berättar att man la ut nya annonser om försäljning av tomterna i förra veckan och att bokning av tomter kommer att bli möjlig vilken dag som helst nu.

Kan ändras

I dagsläget gäller det nya upplägget för alla de åtta tomterna.

– Men det kan ändras. Det kan ju dyka upp någon som vill ha ett färdigbyggt hus, och det säger vi inte nej till i så fall.

Uppmärksamma läsare lade märke till att annonser för det gamla konceptet togs bort för en tid sedan, något som ledde till rykten om att hela projektet lagts på is. Men så är alltså inte fallet. NA Bygg äger ett av kvarteren i området medan kommunen äger de övriga tre. Kommunens del av projektet, med bland annat markanvisningstävling, fortsätter som planerat.

– Det kommer att hända grejer inom kort, säger Bosse Björk som är samhällsplaneringschef på Karlskoga kommun.

Läs också:

Artikeltaggar

AggerudAggerudsvikenBosse BjörkBostad och byggenKarlskoga

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare