Hoppa till huvudinnehållet

Fru Möllers butik öppnar i Lekvattnet – med egna bakverk från Lidköping

Publicerad:
Fru Möller själv med egna bakverk från företaget i Lidköping. Anna Möller är bagare och konditor.
Fru Möller själv med egna bakverk från företaget i Lidköping. Anna Möller är bagare och konditor. Foto: Privat

I 30 år har bagaren och konditorn Anna Möller drivit familjeföretaget Vischan’s bageri i Lidköping, välkänt av ortsborna.

Men när hon och maken Andreas hittade ett hus i Lekvattnet skapades en affärsidé: att öppna butik med produkter från Vischan’s. På långfredag öppnar Fru Möllers butik intill E16.

Anna Möller och maken Andreas hittade ett hus i Lekvattnet som de köpte 2019. Men de bor fortfarande stadigvarande i Lidköping och Anna stiger upp vid 2-3-tiden på morgonen för att färdigställa bakverk och matbröd till det egna familjeföretaget Vishans bageri.

Men snart är det dags för hennes bakverk och brödkakor att hamna i nordvärmländska munnar.

Choklad- och hallontårtan från Vischans bageri i Lidköping kan dyka upp i Lekvattnet.
Choklad- och hallontårtan från Vischans bageri i Lidköping kan dyka upp i Lekvattnet. Foto: Morgan Bäckvall

– Vi kommer att öppna på långfredagen, det är redan klart. Det är i mitten av april och då är det kanske rätt så hyggligt väder också. Det blir jag och Andreas som driver det, säger Anna Möller.

Det kommer mestadels att bli helgöppet och en hel del på sommaren.

De har huset intill E16 och hon tror mycket på ortsfolk och turister som ska stanna till.

– Vi är mycket i Lekvattnet och har sett att det behövs någonting nytt, för det finns ju inte mycket där, säger Anna Möller.

Förutom bakverk och storsäljaren brödkakor från Vischan´s bageri kommer det även att bli en inredningsbutik som utöver det kommer att sälja produkter inom jakt, fiske och friluftsliv, så kallade outdoor-produkter.

Brödkakorna är den riktiga storsäljaren i Annas bageri i Lidköping.
Brödkakorna är den riktiga storsäljaren i Annas bageri i Lidköping. Foto: Privat

– Det blir en blandning av allt. Vi har sett att det är mycket turister, så det här måste bara kunna gå runt. Än så länge har vi fått bra respons, resonerar Anna Möller.

Verksamheten kommer troligen att ske vid det egna huset, men de har även en annan lokal på gång.

– Om det blir som vi tänkt från början blir det hemma där vi har huset. Vi har en gäststuga som vi gör om till butik.

Att det blev Lekvattnet beror på att maken Andreas har släkt i Torsby och hans mamma kommer från torpet Långsjöhöjden.

– Vi ska flytta till Lekvattnet, men det dröjer några år än i och med att vi har företaget i Lidköping, säger Anna Möller.

Artikeltaggar

BagerierBakningLekvattnetLidköpingNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.