Anders Dahlén ny vd för Stiftelsen Karlstadshus

Publicerad:
Den 1 februari tillträder Anders Dahlén som vd för Stiftelsen Karlstadshus. Foto: Fredrik Karlsson

Anders Dahlén blir ny vd för Stiftelsen Karlstadshus. Han tar över efter Mathias Asplund som går till Moelven.

– Det ska bli spännande att föra Stiftelsen från ett förvaltande till ett offensivt bolag som bygger nya bostäder.

Det är redan den 1 februari som Anders Dahlén, idag projektledare på Riksbyggen i Karlstad, tillträder sitt nya jobb.

Man kan säga att han har rekryterats internt eftersom Stiftelsen Karlstadshus grundades 1953 av just Riksbyggen och Karlstads kommun. Man är den näst största aktören på lägenhetsmarknaden i Karlstad med sina drygt 2 500 lägenheter.

– Det känns bra att ta över vd-posten. Det ska bli spännande att föra Stiftelsen från ett förvaltande till ett offensivt bolag som bygger nya bostäder.

Ska bygga 80 lägenheter

– Vi har inte byggt någonting nytt på över 30 år, men vi ingår som ett av fyra bolag i projektet Klara park och där ska vi uppföra drygt 80 hyresrätter, säger Anders Dahlén.

Han anser att Klara park har många kvaliteter.

– Det har ett centralt läge nära älven och stan och jag tror det blir ett väldigt attraktivt område. Vår ambition är sedan att satsa vidare på nya bostäder i ett klokt tempo och vara en del av samhällsbyggarna i kommunen.

Stiftelsen Karlstadshus ordförande Johan Lokander (KD) berättar att man diskuterar den exakta placeringen av sina 80 nya lägenheter på Färjestad med kommunen.
Stiftelsen Karlstadshus ordförande Johan Lokander (KD) berättar att man diskuterar den exakta placeringen av sina 80 nya lägenheter på Färjestad med kommunen. Foto: Helena Karlsson

Johan Lokander (KD), ordförande i Stiftelsen Karlstadshus är nöjd med den nya rekryteringen.

– Han är väldigt duktig både när det gäller byggande och upphandlingsregler.

Diskuterar med kommunen

Han konstaterar samtidigt att bolaget har kommit framåt i diskussionerna med kommunen om sitt kommande projekt, 80 bostäder längs Norra Infarten på Färjestad.

– Där vill vi bygga på en grönyta som är prickad mark som inte får bebyggas, men genom att flytta projektet några meter hoppas vi hitta en lösning. Det förs konstruktiva samtal, säger han.

Artikeltaggar

Anders DahlénBostad och byggenFärjestadKarlstads kommunKlaraMoelvenRiksbyggenStiftelsen Karlstadshus

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare