Hoppa till huvudinnehållet

Global Company imponerade i årspremiären

Publicerad:
På lördagen var det årspremiär på Årjängstravet.
På lördagen var det årspremiär på Årjängstravet.

Hemmatränaren Christina Tilp har fått ett spännande nyförvärv till stallet i form Global Company. Hästen som till helt nyligen var i träning hos Peter Untersteiner gjorde en fin debut i den nya regin. Christina kunde i starten hålla upp ledningen mot värsta motbudet Harper Smart och sedan blev det en lätt seger för fyraåringen.

– Han kom i fint tävlingsmässigt skick så det vara bara att åka med för det var vältränat.

– Det är en mycket trevlig häst men han kan vara lite hingstig så vi får se framöver om han ska blir valack, informerade Tilp som fixade sin första kuskseger sedan 2019.

Hemmatränaren Kristian Lindberg blev årets första vinnare i Årjäng då han med egentränade Gandalf Brodde spårade runt om i ett medeldistanslopp och var överlägsen vilket segermarginalen sju längder bekräftar. Det var karriärens första start för den fyraåriga valacken som är välstammad då han är efter S.J´s Caviar och Galaxy Brodda. Den sistnämnde V75-vinnare med sin tränare Stig H Johansson.

Förutom vinsten ordnade Lindberg två andrapris och är den tidiga ledaren av kuskligan.

Åmålstränaren Björn Ceder har ofta vältränat. Det visade Ingrid C som stod i en klass för sig i V4-inledningen och vann med fem längder.

– Det var som att köra en bild, sa kusken Tom Horpestad son körde femårstoet för första gången

Axevallatränaren Hans Crebas fick gå upp halv fem på lördagsmorgon för att hinna fodra sina hästar innan det bar iväg till Årjäng med två hästar. Ikaros Di Quattro kördes tidigt till spets varifrån han var överlägsen och lär dyka upp i klass 1 inom rikstototon inom kort. Bra tvåa efter nästan tio månaders uppehåll var La Grange med sin tränare Mikko Aho.

Nästan ett års tävlingsuppehåll bekom inte M.H Herkules som vann kallblodsloppet med Per Ludvig Nilsen som ersatte avstängde tränaren Odd Arne Sagholen.

– Vi fick ett perfekt lopp i rygg på Fina Boelito, konstaterade Nilsén vars uppsittning avgjorde enkelt på upploppet och fixade därmed Per Ludvigs första seger i år på fyra försök.

Artikeltaggar

ÅrjängstravetTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.