Hoppa till huvudinnehållet

Efter covidproblemen – grönt ljus för OS-resan: ”Sista testet också negativt”

Publicerad:
Värmlänningen Oskar Eriksson och Almida de Val är på väg till Peking-OS.
Värmlänningen Oskar Eriksson och Almida de Val är på väg till Peking-OS. Foto: WCF / Celine Stucki

En curlingledare testade positivt för covid-19.

Det tvingade mixeddubbellaget med Oskar Eriksson och Almida de Val till en extra testningsprocedur som nu är klar och duon är ”clearade” för avresa till Peking-OS.

– Det sista testet på den här extra testproceduren fick vi svar på under söndagsmorgonen och det var också negativt, säger värmlänningen Eriksson.

OS-resan närmare för varje coronatest: ”Söndag är de helt clearade”

I onsdags berättade NWT att en ledare för mixeddubbellaget på plats i Karlstad, och som även umgåtts med lag Edin, fått covid-19 och att OS var i fara för hela truppen.

Mixeddubbellaget med värmlänningen Oskar Eriksson och Almida de Val tvingades skjuta upp torsdagens planerade avresa till Peking för att istället gå igenom en extra testprocedur.

– Ja, vi klassificerades som ”close contact” eftersom vi hade varit i samma rum som ledaren som testade positivt. Då är det en femdagarsprocedur med tester innan man kan åka iväg till OS. Det sista testet på den här extra testproceduren fick vi svar på under söndagsmorgonen och det var också negativt, säger Oskar Eriksson och berättar mer:

– Vi är på Arlanda nu och inväntar resan till Kina i morgon måndag. Det har varit lite omtumlande får man säga. Vi var väldigt ledsna för den ledaren som blev positiv i covid-19 och sedan oroliga för vår egen skull om vi också var smittade.

Erikssons extra testprocedur är alltså avklarad, duon är ”clearad”, och nu gäller samma regler och förutsättningar som för alla andra deltagare som reser till Peking-OS.

– Ja, exakt. Nu är vi betydligt närmare att tävla i Peking än vad vi var i tisdags i alla fall. Man får se det positivt på så sätt.

Jagar OS-guld

Oskar Eriksson och Almida de Val spelar första matchen i mixeddubbelturneringen på onsdag kväll lokal tid och då inleds alltså jakten på att vinna det där OS-guldet.

– Det är svårt att säga något annat. Vi åker inte till OS och är nöjda med att delta. Vi vill slåss om medaljerna, det är väl det vi har sagt. Vi vet att vi har kapacitet att slå alla lag som är där, men det är också väldigt många bra lag med.

– Vi behöver göra en extremt bra tävling för att ha chans att vinna guld och det gäller att ha marginalerna på sin sida. Men det är väl det som är charmen med idrott, det är jämnt och många bra lag. Då smakar vinsten dessutom ännu bättre.

Artikeltaggar

CurlingLag EdinOSOskar Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.