Replik: Väljarsiffrorna sjunker som en sten i havet

Debatt
PUBLICERAD:
Ni har höjt skatten på drivmedel flera gånger och nu är alla skatter 57,6 procent av kostnaden, skriver Per Olov Olsén.
Foto: Erik Simander/TT
Varför blanda bort korten och peka på yttre omständigheter när det är ni som är orsak till de höga drivmedelspriserna, skriver Per Olov Olsén.

Svar till Per-Inge Lidén (NWT 19/1).

Per-Inge Lidén, du och ditt parti har inte satsat en krona på vår glesbygd. Nej, ni har med Socialdemokraterna regerat detta land i många år med höjda skatter på drivmedel. Att du kan säga att ”Miljöpartiet vill satsa på värmländsk landsbygd” rimmar illa om vi ser facit av er regeringsperiod.

Ni har höjt skatten på drivmedel flera gånger och nu är alla skatter 57,6 procent av kostnaden. Vi i landsbygd/glesbygd har längre avstånd till arbete och för att inköpa nödvändiga förnödenheter. Sedan skyller du på höjda priser på olja och gas.

Vi har ingen gas här i Torsby och inte i Kalix, Malung, Idre eller annan landsbygd. Varför blanda bort korten och peka på yttre omständigheter när det är ni som är orsak till de höga drivmedelspriserna?

Jag känner att Miljöpartiet och du, Per-Inge Lidén (underskrivet med kandidat till riksdagen), har tappat greppet, och detta är ett försök att få väljare att rösta. Ni har bara 2 procent inför riksdagsvalet 2022.

Sedan skriver du att vad jag tolkar alla skall ha elbilar? Har du en susning vad en elbil kostar? Det finns inte en chans att köpa en elbil för en halv miljon. Du måste förstå vad vi på landsbygden har för inkomst och budget. Men om det ges ett statsbidrag på 300 000 kronor kommer vi kunna köpa elbilar.

Sedan funderar jag hur du tänker att elen skall räcka till alla elbilar. Vi har ju redan elbrist eftersom ni stänger alla kärnkraftverk och vi därför måste köpa kolkraftsel frän forna öststater. Vi kör elbil i Sverige men smutsar ner östra Europa, är det en global hållning ni har inom Miljöpartiet?

Ta bort all skatt på drivmedel i glesbygd!

Per Olov Olsén

Opolitisk, svensk medborgare sedan 1960

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.