Hoppa till huvudinnehållet

Henrik L Barvå: Tiden går fort

Publicerad:
Tyska soldater marscherar genom Antwerpen 1914.
Tyska soldater marscherar genom Antwerpen 1914. Foto: AP arkiv

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

I dagarna har jag haft fast jobb på NWT i 22 år. Tiden går fort ibland. Med 22 år i andra riktningen var jag bara 9 år och hade just sett Star Wars för första gången, och Per Ahlmark skulle avisera sin avgång som folkpartiledare och Sverige hade bara haft en borgerlig regering för första gången på evigheter, i ett drygt år.

Men något som verkligen får tanken att svindla, alternativt att jag känner mig gammal, är att mitt födelseår, 1968, är lika avlägset från i dag som från augusti 1914, när första världskriget bröt ut.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Artikeltaggar

BorgerlighetFörsta världskrigetNWTPer AhlmarkSigneratStar Wars