Hoppa till huvudinnehållet

Världens största konferens för barns rättigheter kommer till Karlstad

Publicerad:
Reporter Ida Aronsson
Ida Aronsson
ida.aronsson@nwt.se
Genrebild.
Genrebild. Foto: Håkon Mosvold Larsen

I år kommer världens största barnrättskonferens, Barnrättsdagarna, att hållas på Karlstad CCC mellan den 24 och 25 maj.

I samarbete med kommunen slår Karlstad CCC upp portarna när Barnrättsdagarna anländer i maj. De kommer genomföras som en hybridkonferens med fokus på fysiskt deltagande och med möjligheten att delta digitalt.

För trettonde året i rad arrangerat av stiftelsen Allmänna Barnhuset.

Konferensen är som en årlig mötesplats för alla som vill utveckla sitt arbete inom området – och temat för 2022 är varje barns rätt till utbildning och information, ur ett folkhälsoperspektiv.

– Vi ser fram emot två dagar i Karlstad fyllda med kunskap, inspiration och fysiska möten i Karlstad CCC:s luftiga och moderna lokaler, säger Susanne Björk, projektledare Barnrättsdagarna Stiftelsen Allmänna Barnhuset, i ett pressmeddelande.

Hon fortsätter:

– Vi tar självklart hänsyn till det rådande pandemi-läget och följer hela tiden Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vid händelse av att Barnrättsdagarna inte får genomföras som planerat så ställer vi om, inte in.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstad CCCKarlstads kommunNyheterSamhälle

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.