Nya utbrott i Karlstad IBF: ”Herrlaget hårt drabbat igen”

Publicerad:
Både herr- och damlaget i Karlstad IBF har fått in coronaviruset i sina trupper igen. Nu skjuts matcher åter upp. Foto: HP Skoglund

Alla helgens matcher för Karlstad IBF:s herr- och damlag har skjutits på framtiden.

Båda lagen har på nytt drabbats av smittan.

– Herrlaget är värst åtgånget den här gången, säger klubbchefen Mikael Bergqvist.

Det är fortsatt skakiga tider med smittspridning inom innebandyn. På fredagseftermiddagen meddelade Karlstad IBF att samtliga matcher för dam- och herrlagen i helgen är inställda.

Herrarna ställde in sin söndagsmatch mot Åstorp/Kvidinge redan under torsdagen sedan skåningarna fått in covid i truppen.

Under lördagen skulle de värmländska allsvenskarna ha spelat en viktig streckmatch mot Lindås, men nu är också den skjuten på framtiden.

Orsaken är att herrlaget åkt på ännu ett coronautbrott.

– Fem av våra spelare vaknade och kände sig krassliga på fredagsmorgonen. Och samtliga snabbtest visade två streck, det vill säga positivt.

Damlaget skulle i helgen ha åkte till Gotland för match mot Visbyklubben Endre.

Så blir det inte.

Både Endre och Karlstad har coronadrabbats.

– Det är bara två spelare i dagsläget, men då Endre också fått in viruset var det inte mycket att snacka om, säger Mikael Bergqvist.

Och fortsätter:

– Damerna har två tidigare uppskjutna matcher inbokade nästa vecka, på tisdag och fredag. Förhoppningsvis är alla friska och krya då.

Fortsatt skakigt för Karlstad IBF – samtliga helgmatcher inställda

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBFMikael Bergqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare