Hoppa till huvudinnehållet

Nya utbrott i Karlstad IBF: ”Herrlaget hårt drabbat igen”

Publicerad:
Både herr- och damlaget i Karlstad IBF har fått in coronaviruset i sina trupper igen. Nu skjuts matcher åter upp. Foto: HP Skoglund

Alla helgens matcher för Karlstad IBF:s herr- och damlag har skjutits på framtiden.

Båda lagen har på nytt drabbats av smittan.

– Herrlaget är värst åtgånget den här gången, säger klubbchefen Mikael Bergqvist.

Det är fortsatt skakiga tider med smittspridning inom innebandyn. På fredagseftermiddagen meddelade Karlstad IBF att samtliga matcher för dam- och herrlagen i helgen är inställda.

Herrarna ställde in sin söndagsmatch mot Åstorp/Kvidinge redan under torsdagen sedan skåningarna fått in covid i truppen.

Under lördagen skulle de värmländska allsvenskarna ha spelat en viktig streckmatch mot Lindås, men nu är också den skjuten på framtiden.

Orsaken är att herrlaget åkt på ännu ett coronautbrott.

– Fem av våra spelare vaknade och kände sig krassliga på fredagsmorgonen. Och samtliga snabbtest visade två streck, det vill säga positivt.

Damlaget skulle i helgen ha åkte till Gotland för match mot Visbyklubben Endre.

Så blir det inte.

Både Endre och Karlstad har coronadrabbats.

– Det är bara två spelare i dagsläget, men då Endre också fått in viruset var det inte mycket att snacka om, säger Mikael Bergqvist.

Och fortsätter:

– Damerna har två tidigare uppskjutna matcher inbokade nästa vecka, på tisdag och fredag. Förhoppningsvis är alla friska och krya då.

Fortsatt skakigt för Karlstad IBF – samtliga helgmatcher inställda

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBFMikael Bergqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.