Hoppa till huvudinnehållet

Hemvändare ger kammarkonsert

Publicerad:
Matti Hirvonen och Bengt Rosengren ger konsert i Tingvallakyrkan, Karlstad, den 29 januari. Foto: Martin Hellström och Privat

Pianisten Matti Hirvonen växte upp i Karlstad och har spelat på scener i bland annat USA, Norge och Storbritannien. Nu vänder han hemåt för en konsert i Tingvallakyrkan tillsammans med oboisten Bengt Rosengren.

Kammarmusik står på menyn när Karlstads orkesterförening arrangerar konsert i Tingvallakyrkan, nu på lördag eftermiddag, den 29 januari.

Matti Hirvonen, piano, och Bengt Rosengren, oboe, kommer att spela kammarmusik av bland andra Robert Schumann och Clara Schumann samt Fanny Mendelssohn

Matti Hirvonen är uppväxt i Karlstad, utbildad vid Ingesund och även vid bland annat Sibeliusakademin i Helsingfors. Han har varit professor i USA, London och Oslo och har ackompanjerat stjärnor som Nina Stemme, Anna Larsson, Hillevi Martinpelto med flera.

Bengt Rosengren är solooboist i Sveriges Radios symfoniorkester sedan 1984 och undervisar vid Musikhögskolan i Stockholm.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads orkesterföreningKonserterMusikNöje/KulturTingvallakyrkan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.