Hoppa till huvudinnehållet

FBK-kaptenens ärliga ord efter frånvaron: "Psykiskt tunga veckor"

Publicerad:
Linus Johansson tränade för fullt under fredagen. Foto: FREDRIK KARLSSON

Dubbla matcher väntar FBK i helgen. Några av spelarna kan kastas rakt in i hetluften utan att ha kunnat träna som vanligt under en längre tid.

Linus Johansson gjorde sitt första ispass med laget på nästan tre veckor under fredagen.

– Ska jag vara ärlig känner jag mig inte redo, det hade varit skönt med tre fyra pass till. Men det kanske inte är läge för det nu, säger FBK-kaptenen.

Han har hållit igång kroppen på hemmaplan, fys inne och en och annan löprunda.

Men det var en slutkörd Linus Johansson som klev av isen efter fredagens träning.

– Jättekul att vara tillbaka och ute på isen igen. Men det var riktigt jobbigt, säger han.

Dubbla matcher i helgen väntar för FBK, först Oskarshamn och därefter Djurgården hemma i Karlstad.

Linus Johansson kan bli aktuell för spel i båda omgångarna.

– Men då frånskriver jag mig allt ansvar, säger han med ett skratt och tillägger:

– Jag kommer göra mitt bästa, spela så enkelt som möjligt. Kommer man i en två mot etta kanske man dumpar pucken. Lite så, den tanken har man i huvudet. Det blir inte bra om man ska börja bära puck och dribbla.

FBK-kaptenen medger att det har varit en tuff period utanför isen.

– Det har varit de psykiskt tuffaste veckorna på väldigt länge. Det har varit så från och till hela tiden, sakerna har bara krokat i varandra, det har varit riktigt skit...

Den jobbiga perioden började med en sjukdom inför FBK:s möte med Rögle.

– Sen var jag nere och skulle börja träna igen veckan därefter, men då åkte min sambo på covid och jag hamnade i sambokarantän. Då fick jag vänta ännu längre. Och då när jag kom tillbaka och tränade blev det inställt för hela laget...

Skadeläget i truppen

På fredagens pass saknades både Martin Johansson och Patrik Lundh - båda kan dock bli aktuella för spel i helgen.

– Martin körde på gymmet idag med tanke på schemat framöver, med Patrik finns det också en tanke helt enkelt, säger Johan Pennerborn.

Gustav Berglund är däremot inte tillgänglig, samma gäller fortsatt för Jens Westin och Michael Lindqvist som fortfarande följer sin rehabplan efter tumskadan.

FBK-tränaren räknar med att spela Linus Johansson i någon form under helgen.

– Ja, det är en nödvändighet. Han ska ju också iväg på någonting snart så det kan nog vara bra att få lite brottningsmatcher i sarghörnen, säger Johan Pennerborn och syftar på den kommande OS-turneringen.

Han har i en tidigare NWT-intervju varit inne på att ledarna har en större utmaning framöver när det kommer till matchandet av truppen.

Sviterna efter sjukfrånvaron blir något som Pennerborn delvis kommer att ta hjälp av spelarna själva för att hantera.

– Vi kommer att vara noggranna och kolla hur det ser ut. För spelarnas del gäller det att vara öppen och ärlig med hur kroppen svarar fysiologiskt.

Nedsläpp mot Oskarshamn sker 18.00 lördag - samma tid gäller för Djurgårdsmötet på söndag.

FBK-kaptenen om samtalet: ”Man blev som 14 år och uttagen till TV-pucken”Magnus Nygren om hockeylivet och framtiden: ”Då är Färjestad mitt förstaval”Klart: SHL förlänger grundserien – här är FBK:s nya speldatumBeskedet: Inga SHL-reserver reser med till OS

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyLinus Johansson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.