Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Billerud Gruvöns nya kartongmaskin stör nattsömnen

Publicerad:
”Efter bygget av KM7 får vi boende i centrala Grums dras med ett lågfrekvent oljud från den nya maskinen”, skriver insändarskribenten.
”Efter bygget av KM7 får vi boende i centrala Grums dras med ett lågfrekvent oljud från den nya maskinen”, skriver insändarskribenten. Foto: Tommy Andersson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

”Världens modernaste kartongmaskin”. Så skriver Billerud Gruvön på sin hemsida. Då har man inte kommit långt i utvecklingen. Efter bygget av KM7 får vi boende i centrala Grums dras med ett lågfrekvent oljud från den nya maskinen.

Lågfrekventa oljud har den egenheten att hjälpmedel som hörselproppar på natten inte hjälper mot dem. När man går till sängs låter det som att det skulle stå ett gammalt kylskåp bredvid sängen och brumma. Borde ligga i allas intresse att få bort störande oljud i samhället, inte minst för att locka mer folk till orten nu när vi har fått så bra väg till Karlstad. Du som funderar på att flytta till Grums (som för övrigt är en bra kommun att bo i) kanske borde kontakta Billerud och höra om de har någon handlingsplan för detta problem. Om inte, välj en annan ort.

Grumsbo

Artikeltaggar

Billerud GruvönGrumsInsändare