Hoppa till huvudinnehållet

Bygglov för 19 radhus på Södra Kroppkärr

Publicerad:
Så här kommer de 19 nya radhusen se ut i den andra etappen bostäder på Södra Kroppkärr som nu har fått bygglov. Foto: Illustration: PE teknik & arkitektur

Utvecklandet av det nya bostadsområdet på Södra Kroppkärr fortsätter. Nu har stadsbyggnadsnämnden gett bygglov även för den andra etappen som består av 19 radhus.

Samtidigt går försäljningen av etapp tre mot sitt slut.

I augusti togs det första spadtaget för de nya bostäderna på Södra Kroppkärr. Det handlar om 22 radhus och som hamnar närmast E18 på området.

Nu pågår markarbetena för fullt på området för att anlägga gator och VA och på onsdagen gav stadsbyggnadsnämnden bygglov för den andra etappen bostäder, 19 radhus.

Markarbetena pågår för fullt för det nya bostadsområdet.
Markarbetena pågår för fullt för det nya bostadsområdet. Foto: Christer Wik

De kommer bestå av fem rum och kök och ytan blir 112 kvadratmeter. Prislappen hamnar på runt 2,7 miljoner kronor.

– Det är väldigt roligt att markarbetet har kommit i gång. Det här blir ett väldigt fint bostadsområde där jag tror att många barnfamiljer kommer att bosätta sig.

– Läget är bra med goda kommunikationer, bland annat busshållplatser alldeles i närheten, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD).

Förskjutna fasader

Radhusens fasader blir förskjutna för att skapa lite mer liv i höjd och sidled och intresset för dem har varit stort.

– Ja, det var säljstart i slutet av augusti och vi sålde allihop på bara fyra veckor. Majoriteten av de som har köpt radhusen är yngre par och barnfamiljer.

– Detta är ett väldigt bra alternativ till bostadsrätter och villor, säger fastighetsmäklaren Linnea Grahn på Fastighetsbyrån.

Inflyttning 2023

Den första etappen planeras stå klar sommaren 2023 och den andra ett kvartal senare. Nu pågår även försäljning av etapp tre.

– Den kommer bestå av 18 parhus och säljstartades i oktober där har vi sålt 16 medan två är reserverade.

– Husen sitter ihop två och två och får lite större trädgård. Det innebär även att priset blir lite högre, mellan 3 och 3,5 miljoner kronor, säger Linnea Grahn.

Fler etapper planeras

De hamnar lite söder om etapp ett och två och bolaget Karet invest som bygger ut delar av det nya bostadsområdet på Södra Kroppkärr planerar även för en fjärde etapp.

Även kommunen äger mark här.

– Det kan bli både villatomter och flerfamiljshus framöver, säger Erik Nilsson.

Artikeltaggar

Bostad och byggenErik NilssonFastighetsbyrån ABKaret investKarlstads kommunLinnea GrahnSödra Kroppkärr

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.