Hoppa till huvudinnehållet

Vaccinera dig under vaccinationshelgen 29-30 januari

Publicerad:
Därför vill vi passa på att uppmana alla er som kan vaccinera er och ännu inte tagit den första dosen att göra det så snart som möjligt, skriver Fredrik Larsson med flera.
Därför vill vi passa på att uppmana alla er som kan vaccinera er och ännu inte tagit den första dosen att göra det så snart som möjligt, skriver Fredrik Larsson med flera. Foto: Anders Wiklund/ TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Under sista helgen i januari görs en särskild satsning för att fler ska kunna få sitt vaccin snabbt. Då erbjuds vaccination på vaccinationsmottagningar i hela länet, skriver Fredrik Larsson med flera.

För lite drygt ett år sedan, startade den största vaccinationsinsatsen någonsin. Den 27 december 2020 fick några värmlänningar de allra första vaccinationerna mot Covid-19. Sedan dess har vaccinationsarbetet i Värmland fortskridit på ett fantastiskt sätt och Värmland ligger fortsatt i topp vad gäller vaccinationstäckning i Sverige.

Vi vet att resan inte varit enkel. Den har krävt ett hårt arbete och ett mycket nära samarbete mellan medarbetare från Region Värmland och de värmländska kommunerna. Vaccinatörer, lokalvärdar, administratörer, kommunikatörer, lokaler och en avancerad logistik – allt i ett komplext pussel för att få ihop en fungerande struktur. Vi är oerhört stolta och tacksamma för det goda samarbetet. Till alla er medarbetare som dagligen arbetar på med vaccinationsinsatsen vill vi rikta ett stort och innerligt tack!

Men att Värmland ligger bra till i statistiken beror också på alla ni värmlänningar. Ni som har vaccinerat er när det varit er tur, som tålmodigt bokat tid och infunnit er när det varit dags för såväl den första som den andra och tredje dosen. Tack till er för att ni tar ansvar för både er själva och andra!

Så skriver du en debattartikel

Trots vaccinationerna är vi inne i en period med mycket hög smittspridning på grund av att den smittsamma varianten omikron har fått fäste. Men vi vet samtidigt att vaccin ger ett mycket gott skydd mot allvarlig sjukdom och död i Covid-19. Fortfarande är det cirka 20 000 värmlänningar som ännu är helt ovaccinerade. Därför vill vi passa på att uppmana alla er som kan vaccinera er och ännu inte tagit den första dosen att göra det så snart som möjligt.

Under sista helgen i januari görs en särskild satsning för att fler ska kunna få sitt vaccin snabbt. Då erbjuds vaccination på vaccinationsmottagningar i hela länet.

Har du ännu inte tagit din första dos? Passa på, du som ovaccinerad kan komma utan att boka tid! Och väntar du på påfyllnadsdos så finns det möjlighet att boka tid. Läs mer på 1177.se/varmland/vaccinationshelg.

Tillsammans tar vi Värmland ur coronapandemin!

Fredrik Larsson

Regionstyrelsens ordförande Region Värmland

och samtliga kommunstyrelseordförande i Värmland

Peter Söderström

Arvika kommun

Johanna Söderberg

Eda kommun

Åsa Hååkman Eriksson

Filipstads kommun

Per Lawén

Forshaga kommun

Malin Hagström

Grums kommun

Jens Fischer

Hagfors kommun

Solweig Gard

Hammarö kommun

Per-Samuel Nisser

Karlstads kommun

Anders Johansson

Kils kommun

Marie Oudin

Kristinehamns kommun

Mathias Lindquist

Munkfors kommun

Hans Jildesten

Storfors kommun

Kristina Lundberg

Sunne kommun

Dag Rogne

Säffle kommun

Peter Jonsson

Torsby kommun

Daniel Schützer

Årjängs kommun

Artikeltaggar

1177 VårdguidenAnders JohanssonÅrjängs kommunArvika kommunÅsa Hååkman ErikssonCoronavirusetDag RogneDaniel SchützerDebattEda kommunFilipstads kommunForshaga kommunFredrik LarssonGrums kommunHagfors kommunHammarö kommunHans JildestenJens FischerJohanna SöderbergKarlstads kommunKils kommunKristina LundbergKristinehamns kommunMalin HagströmMarie OudinMathias LindquistMunkfors kommunPer LawénPer-Samuel NisserPeter JonssonPeter SöderströmRegion VärmlandSäffle kommunSjukvårdSolweig GardStorfors kommunSunne kommunTorsby kommunVaccinationVärmlands län