Hoppa till huvudinnehållet

Nära var tredje vårdplats borta inom psykiatrin

Publicerad:
Reporter Veronica Alvarez
Veronica Alvarez
veronica.alvarez@nwt.se
Den psykiatriska slutenvården på Centralsjukhuset i Karlstad har tampats med bemanningssvårigheter och stängda vårdplatser i flera år.
Den psykiatriska slutenvården på Centralsjukhuset i Karlstad har tampats med bemanningssvårigheter och stängda vårdplatser i flera år. Foto: Helena Karlsson

Som NWT berättat har en av fyra vårdplatser försvunnit i Värmland på tio år.

I psykiatrin är läget ännu värre. Här har nästan en tredjedel av platserna stängts ned på tre år.

Verksamhetschefen beklagar neddragningen.

– Det är naturligtvis ingenting som vi eftersträvar, att reducera antalet vårdplatser. Men vi har inte haft någon möjlighet att välja, säger Agneta Nilsson Lohse.

Inom den psykiatriska slutenvården har 18 av 66 vårdplatser försvunnit mellan 2011 till 2021, enligt siffror från Region Värmland som NWT begärt ut.

Den största minskningen har skett under de senaste tre åren. I slutet av december förra året registrerades endast 48 vårdplatser.

Orsaken är entydig.

– Det beror på att vi har svårt att rekrytera och behålla kvar sjuksköterskor, säger Agneta Nilsson Lohse.

I mitten av januari är antalet vårdplatser nere på 44 stycken.

– Vi har inte sett någon annan möjlighet än att göra på det här sättet.

– Vi har behövt laga utifrån den situation vi står i. Det som är viktigt för oss är att skapa ett bra vårdinnehåll och skapa förutsättningar för att kunna erbjuda en god arbetsmiljö. Då kommer det också gagna oss, det vill säga att vi får fler som söker sig hit vilket gör att vi kan öppna vårdplatser. Det är ett långsiktigt arbete.

Hur många vårdplatser skulle ni vilja ha öppna?

– Vi har inget numerärt mål utan eskalerar i förhållande till personalbemanningen. I samband med de rekryteringar som vi genomför så kommer vi att öppna vårdplatser.

Vårdplatserna sinar– en av fyra borta på mindre än tio år
Verksamhetschefen Agneta Nilsson Lohse vill hitta nya sätt att attrahera vårdpersonal till slutenvårdspsykiatrin i Karlstad.
Verksamhetschefen Agneta Nilsson Lohse vill hitta nya sätt att attrahera vårdpersonal till slutenvårdspsykiatrin i Karlstad. Foto: Helena Karlsson

Ingen ökning av överbeläggningar

Inom loppet av fyra månader stängdes 20 vårdplatser mellan 2019 och 2020. Trots den stora neddragningen har det sedan dess varit få överbeläggningar, det vill säga patienter som läggs in trots att det inte finns plats eller personal.

– Det har varit viktigt att följa beläggningsgraden för att se om det skulle bli några patienter som inte skulle kunna läggas in och få vård. Men eftersom det görs noga medicinska prioriteringar så har vi sett att det fungerat på ett tillfredsställande sätt.

Ni har alltså inte nekat någon vård som behövts läggas in?

– Nej, vi har gjort medicinska prioriteringar och inte nekat någon som har behov av vårdinläggning. Så vid några enstaka tillfällen har vi gjort överbeläggningar.

Strukturerar om vården

För att lösa sjuksköterskebristen har man försökt hitta nya vägar för att attrahera personal och få dem att stanna.

Bland annat har en handfull skötare och sjuksköterskor börjat arbeta enbart helger under en prövoperiod. Verksamheten ska också anställa sjuksköterskor som endast jobbar dagtid.

Svårigheten att rekrytera delar de med andra verksamhetsområden i regionen och nationellt.

– Det är därför vi tänker att det räcker inte med att vi bara rekryterar, vi måste hitta andra infallsvinklar för att behålla kvar de sjuksköterskor som vi redan har. På sikt kan det ge en effekt på bemanningen och vårdplatserna.

Det som lockar sjuksköterskor till slutenvårdspsykiatrin är bland annat att få vara med och påverka, menar Agneta Nilsson Lohse. Det är också viktigt att arbetsbeskrivningarna skiljer sig åt för sjuksköterskor och specialiserade sjuksköterskor i psykiatri.

Du säger att det varit oklarheter kring vem som gör vad. Har det tidigare varit en för platt organisation?

– Det tror jag inte är en förklaring, utan snarare att det kan ha handlat om otydligheter i vad de olika yrkesrollerna förväntas bidra med samt att vårdinnehållet inte varit så tydligt definierat, säger hon.

Under 2021 genomfördes en omstrukturering av hur personalen jobbar inom slutenvårdspsykiatrin. Numera arbetar de i mindre arbetslag runt patienten.

– Det nya arbetssättet med omvårdnadsplanering tangerar ”nära vård” som vi ska arbeta utifrån. Det involverar både patienterna och deras närstående på ett mer tydligt sätt. Samtidigt skapar det förutsättningar för tydligare roller för personalen och bidrar till att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö. Det ligger väldigt rätt i tiden.

Sjukhuschefen om att en av fyra vårdplatser försvunnit: "Det är en strategi”Vårdplatserna sinar– en av fyra borta på mindre än tio år

Artikeltaggar

Vård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.