Insändare: Gps i hemtjänstens bilar – fruktansvärt kränkande!

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Är det tacken efter att vi har slitit på jobbet med munskydd och visir i snart två år? Att vi ska bli kontrollerade?” skriver insändarskribenten. Genrebild.
Foto: Erik Simander/TT
Jag har hört att Kils kommun ska sätta gps i hemtjänstens bilar. Det känns fruktansvärt kränkande. Varför ska det sitta en sådan i bilen – ska personalen kontrolleras?

Hemtjänstpersonalen har tystnadsplikt och sekretess! Ändå ska det sitta en sak som berättar exakt vart vi åker och står, det är ju perfekt för folk som hackar datasystem att få ännu mer information. Och hur fort eller sakta vi kör – det är väl mitt körkort? Jag får väl stå för mina egna konsekvenser!

Jag känner också så här: Är det tacken efter att vi har slitit på jobbet med munskydd och visir i snart två år? Att vi ska bli kontrollerade? Om jag anser mig ha tid att svänga in på en mack och köpa mig en kall läsk eller glass när det är varmt ute, så har jag väldigt svårt att tro att ni går back av det stoppet! Så länge vi sätter våra vårdtagare först så ser jag inget problem med detta! Ni som kommer på sådana här saker, får ni extra löneförhöjning eller vad är vitsen? Vad kostar inte sådana här system och vem ska sedan sitta och kolla igenom alla färdskrivare? Har ni tänkt anställa en person som ska sitta och kolla detta och sedan ringa chefer åt höger och vänster? Ena stunden ska det sparas, helst på oss som sliter mest, och sedan kan man kasta ut flera tusen på ett system som ska kontrollera personalen!

Lägg de pengarna på något vettigare i stället! Och till er som aldrig har jobbat med munskydd och visir och gjort 13-timmarspass, så tycker jag att ni skulle testa. Man blir jättetörstig och man kanske blir sugen på en dricka! Ge oss frihet under ansvar så blir personalen glad!

När man tappar arbetslusten!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.