Hoppa till huvudinnehållet

Beskedet: Inga SHL-reserver reser med till OS

Publicerad:
Joakim Nygårds namn har nämnst som en av Tre Kronors potentiella reserver till OS-hockeyn i Peking. Lagkamraten Jacob de la Rose är redan uttagen till turneringen.
Joakim Nygårds namn har nämnst som en av Tre Kronors potentiella reserver till OS-hockeyn i Peking. Lagkamraten Jacob de la Rose är redan uttagen till turneringen. Foto: JONAS LJUNGDAHL

Det blir ingen så kallad taxi squad på plats under Peking-OS, det meddelades under torsdagen.

– Vi har möjlighet att skicka spelare till Peking innan och under turneringen så därmed har vi i dagsläget valt att inte utnyttja möjligheten att ha reserver på plats, Olof Östblom, tävlings-och landslagschef för Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Från Färjestad har redan Gustav Rydahl, Jacob de la Rose och Linus Johansson inkasserat varsin biljett till Peking.

Farhågan fanns också bland supportrarna att Joakim Nygård skulle kunna vara en av spelarna som var aktuell för en svensk taxi squad på plats under turneringen.

Vilka spelare som finns med på reservlistan väljer förbundet dock att lämna okommenterat.

Men nu är det klart att reserverna kommer att befinna sig på hemmaplan i utgångsläget.

– I nuläget väljer vi att låta våra tilltänkta reserver fortsätta att träna och genomföra covidtestning på hemmaplan, då vi bedömer att träningsmiljön och förberedelser för ett eventuellt spelarbyte sker bäst på hemmaplan, säger Olof Östblom.

Wallin om schemakaoset och hur FBK ska ersätta tomrummet efter OS-stjärnornaFBK-kaptenen om samtalet: ”Man blev som 14 år och uttagen till TV-pucken”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.