Deras hall pekades ut som sämst i hockeytvåan – här är profilernas försvarstal

Publicerad:
Råsshallen – ingen favorit hos värmlänningarna i hockeytvåan. Men i Guldsmedshyttan trivs man utmärkt i sin hall. Foto: Patrik Nilsson

När NWT bad några av hockeytvåans största profiler ranka hallarna i ligan fick Råsshallen i Guldsmedshyttan en unison såg.

Artikeln noterades såklart hos rivalerna i öst och här rider två av klubbens anhängare ut till försvar för hemmaborgen.

Nej, det var inga milda omdömen som sattes på Råsshallen.

Här är ett axplock från betygen Grums Robert Thellberg, Säffles Jesper Karlsson, Hammarös Niklas Hjalmarsson och Munkfors Eric Byström Johansson satte på Guldsmedshyttans hemmahall:

”Nej, den är inte alls bra. Dels får du byta om i ett omklädningsrum en bit från arenan, sen får du gå med utrustningen på utomhus för att komma in i hallen. En gång tappade jag skydden när jag gick över asfalten”
”Man byter om i ett omklädningsrum som inte ligger i arenan och det är svinkallt. Man får sitta i bastun i periodpauserna”.
”Den värsta arenan i serien – solklart”.
”Helt ofattbar. Jag vet inte ens vad jag ska säga”.

SHL-backen stortrivs

Örebros Gustav Backström växte upp i Råsshallen och håller den högt.
Örebros Gustav Backström växte upp i Råsshallen och håller den högt. Foto: JOHAN BERNSTRÖM

Örebrobacken Gustav Backström, fostrad i Guldsmedshytte SK, känner inte igen sig i värmlänningarnas beskrivning av moderklubbens hall.

– Det finns alltid lediga istider för alla som vill vara där. Sedan tycker jag att det är grym is just för att det är lite kallare. Runt jul var jag faktiskt där och tränade och jag tyckte isen var bättre där än i SHL-arenorna. Ta ett fullsatt Scandinavium till exempel; då är det ganska varmt och isen är inte den bästa kan jag meddela, säger den assisterande Örebrokaptenen och tillägger:

– Killarna kan alltid dra på sig raggsockorna, haha!

Några arenor som sticker ut även på SHL-nivå?

– Den absolut tråkigaste resan är Gävle en tisdagskväll. Det brukar va ganska glest på läktaren och den arenan är tråkigast tycker jag personligen. Växjö är bland de bästa, ny och jäkligt fina omklädningsrum.

”Ska inte vara roligt och mysigt”

Patrik Nilsson, ordförande i Guldsmedshytte SK, gillar bilden de andra lagen har av klubbens hall.

– Vill man komma och mysa i Råsshallen – då har man åkt fel det kan jag säga! Det är bara kul om de andra lagen är lite irriterade redan när de kommer hit, det gör mig ingenting, säger Nilsson med ett skratt.

Han erkänner också att bilden kanske inte är helt osann – i alla fall inte på alla plan.

– Jag förstår att man kan tycka att bortalagets omklädningsrum är dåligt, för det är det... Vi äger alla omklädningsrummen utom just det. Det är kommunen som äger det och på sommaren används det till fotbollen, därför ligger det utanför hallen.

Hemmalagets omklädningsrum smäller klart högre än gästernas.
Hemmalagets omklädningsrum smäller klart högre än gästernas. Foto: Patrik Nilsson

Råsshallen byggdes 1982 och det var ideella krafter som stod bakom, precis som det är än idag.

– Allt är byggt ideellt, medlemmarna gick i borgen för att det skulle kunna bli av. Allt som händer i hallen idag görs också av oss och det har hänt en del inför säsongen.

Återstår att se vilket mottagande Robert Thellberg, Jesper Karlsson, Niklas Hjalmarsson och Eric Byström Johansson får nästa gång de skrinnar ut på Råsshallens is...

Läs mer:

Lista: Hockeytvåans profiler sågar och hyllar – rankar hallarna i liganLista: Bästa importerna i hockeytvåan – senaste tio årenFrån hockeytvåan till AHL – på två år: ”Det bara small”

Artikeltaggar

Grums IK HockeyHammarö HCHockeytvåanIFK MunkforsIshockeySäffle HC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare