Insändare: Många barn och föräldrar går på fel sida av vägen

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Alla skolor måste lära barnen om trafiksäkerhet, även föräldrarna, tycker insändarskribenten. Genrebild.
Foto: Janerik Henriksson/TT
Vad lär sig barnen i skolan om trafiksäkerhet och vilken sida de ska gå på? Jag ser så många barn och föräldrar som går på fel sida av vägen. Risken är stor att det sker en olycka.

Jag har sett att många barn går på utsidan mot bilarna och föräldrar på insidan. Seriöst! Barnen ska alltid på gå insidan medan du som mor/far ska gå på utsidan och passa på ditt barn så hen inte blir påkörd. Jag tycker att alla skolor måste lära barnen om trafiksäkerhet, även föräldrarna. Jag ser lite för många ”nästan-olyckor” på min väg.

En bekymrad mamma

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.