Peterson hjälte för Dallas i natt: ”Det var bara att skjuta”

Publicerad:
Jacob Peterson noterades för säsongens nionde NHL-poäng när han sköt Dallas i ledning borta mot Philadelphia. Foto: Derik Hamilton

Dallas Stars drog i från i tredje perioden mot Philadelphia Flyers. 1–1 efter två perioder landade i 3–1 för Stars efter tredje.

– Vi visade ett stort tålamod hela matchen, det var inte den bästa från vår sida men vi visade tålamod och det är vad vi behöver på bortais, säger Jacob Peterson.

Det var vid ställningen 1–1 mellan Stars och Flyers som före detta Färjestadscentern Jacob Peterson hittade nätet för sjunde gången den här säsongen.

Samspelet mellan Peterson och ryske stjärnan Alexander Radolov har kuggat i ordentligt och det var just de två som samarbetade sig fram till det matchvinnande 2–1-målet.

Peterson tog in pucken i anfallszonen, fastnade bakom Flyerskassen men lyckades gräva fram pucken till Radolov som skiftade plats med svensken och serverade en perfekt passning för Peterson som kunde nypa till direkt.

– Det var ett härligt mål, vi förtjänade målet. Vi visade ett stort tålamod hela matchen, det var inte den bästa från vår sida men vi visade tålamod och det är vad vi behöver på bortais, sa Peterson på en presskonferens efter matchen.

Målet var Petersons sjunde för säsongen, tillika NHL-karriären. Dessutom har tre av målen varit matchavgörande. Förklaringen, menar han ligger i den träningen han lagt ner på skottet.

– Jag har jobbat på det på träningarna. Jag spelar med bra killar, det handlar bara om att hitta en bra yta så kommer de hitta mig. Nu var det ”Rads” som passade, det var bara att skjuta.

Även Minnesota vann i natt, 8–2 mot Montreal. Joel Eriksson Ek stod för en stark insats och lämnade isen med plus 2 och starka 71 procent i tekningscirkeln. Däremot noterades han inte för några poäng. Oskar Steen spelade strax under 14 minuter i Bostons 5–3-förlust mot Anaheim Ducks utan att noteras för mer än två utvisningsminuter.

Artikeltaggar

IshockeyJacob PetersonNHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare