Insändare: Gör inte mig till bidragstagare – jag betalar hellre elräkningen

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Vi är barnfria, heltidsarbetande och helt utan behov av regeringens populistiska valfläsk! Jag kommer skicka de pengarna direkt vidare till pensionärerna i min släkt. Där de borde hamnat från början”, skriver insändarskribenten.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Förra veckan meddelade sossarna att de skulle betala ut miljarder i stöd till de som drabbats av höga elräkningar. Enligt deras uträkning skulle jag och min make ha rätt till 2 000 kronor i stöd för december månad.

Vi har fast elavtal, luft-/vattenpump som uppvärmning och hade ett tämligen välpyntat hus i advent. Statens stöd skulle täcka ungefär halva vår elkostnad.

Och jag är vansinnig!

Vi är barnfria, heltidsarbetande och helt utan behov av regeringens populistiska valfläsk!

De tvingar oss att bli bidragstagare då det justeras direkt på elräkningen. Jag kommer skicka de pengarna direkt vidare till pensionärerna i min släkt. Där de borde hamnat från början!

Sofie Rockmyr

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.