Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Vad slåss Nederländerna för?

Publicerad:
Robotarna har skickats av Storbritannien där också produktionen är placerad, skriver Byrån.
Robotarna har skickats av Storbritannien där också produktionen är placerad, skriver Byrån. Foto: Peter Nicholls/AP

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Byrån hoppas att detta kan vara ett första steg mot att återupprätta äldre tiders för att säkra ukrainsk frihet från ryssen.

Det rapporterades nyligen att nederländska museer börjat tillhandahålla frisörtjänster för att komma runt covidrestriktioner. För medan dessa har hävts för bland annat butiker, salonger och gym – och bordeller – måste kulturinstitutioner fortsatt hålla stängt.

Byrån kommer osökt att tänka på det svar som Winston Churchill ska ha gett när han ombads att dra ned kulturstöden för att finansiera krigsmakten under Andra världskriget: ”Vad är det då vi slåss för?”

Mazepas ande lever

Expressen rapporterar att svensktillverkade vapen exporteras till Ukraina. Det ska handla om pansarvärnsvapnet Robot 57, utomlands kallad NLAW, som tillverkas av Saab. Robotarna har skickats av Storbritannien där också produktionen är placerad.

Byrån hoppas att detta kan vara ett första steg mot att återupprätta äldre tiders för att säkra ukrainsk frihet från ryssen. Synd bara att det måste ske genom utländska mellanhänder.

Klädojämlikhet

Internationella engelska skolan i Stockholmskommunen Täby ska enligt Aftonbladet ha strikta klädkrav för eleverna. Något som upprört vissa debattörer.

Byrån tycker däremot att det är föredömligt att barn får lära sig att klä sig ordentligt. Men varför ska det bara vara förbehållet elever i friskolor? Inför skoluniform för alla.

Idel okunskap om elmarknaden

Vissa på vänsterkanten har förnumstigt påpekats att vinterns höga elpriser hade kunnat undvikas med bundna elavtal. Att först ramponera elmarknaden och sedan kokettera med sin okunskap genom att peka finger åt folk som inte köpt försäkring mot de prismässiga konsekvenserna av denna förstörelse torde snarare öka politikerföraktet än tillgången på el.

Ty om alla band avtalen skulle priserna bli ännu högre. Det är tydligen inte bara brist på el. Det råder också brist på kunskap om såväl elavtal som elproduktion.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

AftonbladetAndra världskrigetCoronavirusetElElpriserExpressenIESRysslandSaabSigneratStorbritannienTäby kommunUkrainaWinston Churchill