Hoppa till huvudinnehållet

Lista: Så mycket tjänar kommundirektör och förvaltningschefer

Publicerad:
Eva-Lotta Lindskog, var tidigare socialchef och nu chef för stöd, vård och omsorgsförvaltningen. Hon är den kommunanställda i Kristinehamn som tjänar näst bäst.
Eva-Lotta Lindskog, var tidigare socialchef och nu chef för stöd, vård och omsorgsförvaltningen. Hon är den kommunanställda i Kristinehamn som tjänar näst bäst. Foto: Ida Oscarsson

Mest tjänar kommundirektören Martin Willén med 96 000 kronor i månaden. Sen är det knappt 20 000 kronor ner till näst bäst betalda anställda. Chefen för stöd, vård och omsorgsförvaltningen.

Karlstads kommun har tre anställda med en månadslön över 100 000 kronor, kommundirektören, biträdande kommundirektören samt vård- och omsorgsdirektören med löner på 130 000, 110 200 samt 102 000. När Karlstad nu får en ny kommundirektör i vår kommer hon tjäna ytterligare lite mer, 133 000 kronor i månaden.

Martin Willéns månadslön har ökat med 4000 kronor i månaden sedan han tillträdde 2019.
Martin Willéns månadslön har ökat med 4000 kronor i månaden sedan han tillträdde 2019. Foto: Pressbild Kristinehamns kommun

Det är alltså löner som ligger högre än vad bäst betalda i Kristinehamns kommun tjänar. Här är det kommundirektören som har mest i plånboken med 96 000 kronor, han är också den enda med en direktörstitel.

Martin Willén tillträdde 2019 och hade då en månadslön på 92 000 kronor.

Kambiz Asadollahi är chef för den nya förvaltningen för arbete, kompetens och välfärd.
Kambiz Asadollahi är chef för den nya förvaltningen för arbete, kompetens och välfärd. Foto: Magnus Carlsson

Av förvaltningscheferna är det Eva Lotta Lindskog som tjänar bäst. Hon är chef för stöd, vård och omsorgsförvaltningen och har 76 800 kronor i månaden. Tidigare var hon chef för socialförvaltningen, innan politikerna bestämde sig för en omorganisation.

Den andra nya förvaltningen, arbete, kompetens och välfärd, leds av Kambiz Asadollahi. Han är näst bäst betald av förvaltningscheferna med 75 000 kronor i månadslön.

Nye skolchefen i Kristinehamn Jonas Bergman Wallin är tredje bäst betalda förvaltningschefen i Kristinehamn.
Nye skolchefen i Kristinehamn Jonas Bergman Wallin är tredje bäst betalda förvaltningschefen i Kristinehamn. Foto: Sandra Österman

Därefter kommer Jonas Bergman Wallin, chef för skolförvaltningen, med 73 000 kr, och Andreas Rudsvik, chef för tekniska förvaltningen, med 71 500 kronor.

Andreas Rudsvik är teknisk chef och tjänar 71 500 kronor i månaden.
Andreas Rudsvik är teknisk chef och tjänar 71 500 kronor i månaden. Foto: Pressbild Kristinehamns kommun

Cheferna för de två minsta förvaltningarna, Marielle Brandlöv Nilsson på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen samt Maria Lobell på kulturförvaltningen, har 65 000 kronor respektive 54 200 kronor i månadslön.

Maria Lobell och Marielle Brandlöv Nilsson chefar över de två minsta förvaltningarna.
Maria Lobell och Marielle Brandlöv Nilsson chefar över de två minsta förvaltningarna. Foto: Pressbild Kristinehamns kommun

Artikeltaggar

Andreas RudsvikArbeteEkonomiEva Lotta LindskogJonas Bergman WallinKambiz AsadollahiKristinehamnMaria LobellMarielle Brandlöv NilssonMartin Willén

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.