Insändare: Kommunanställda chefer tjänar mer än företagsledare i Värmland

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Får verkligen hoppas att dessa personer, utöver dessa höga löner, inte har semester och pension som avviker från det normala i det privata näringslivet”, skriver insändarskribenten.
Foto: Ruud, Vidar
Läste artikeln om de kommunanställda chefernas löner (NWT, 22 januari). Jag har arbetat som ekonom, ekonomiansvarig och ekonomichef på företag i Värmland i 30 år och har i princip aldrig sett löner, vare sig till ägare eller anställda chefer i det privata näringslivet, som ligger i paritet med de som de kommunanställda har.

Att hävda att lönerna är okej för att de är i paritet med vad andra kommuner betalar sina chefer tycker jag är provocerande. Det är företagen i Värmland och de anställda där som betalar de kommunanställdas löner.

Får verkligen hoppas att dessa personer, utöver dessa höga löner, inte har semester och pension som avviker från det normala i det privata näringslivet.

Tyvärr bevisar detta vilken brist på insikt det finns i hur företagen och företagarna mår, hur verkligheten och förutsättningarna ser ut för värmlänningar och dess företag.

Skattebetalaren ES

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.