Insändare: Omänskligt bristfällig sjukvård när 93-åring bröt lårben och nyckelben

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Det visar sig att sjukhusets resurser inte är anpassade efter en 93-årings krav på akutvård. Så denna 93-åring får i stället ligga närmare två dygn med nyckelbensfraktur och lårbensfraktur och de ohyggliga smärtor dessa skador orsakar”, skriver insändarskribenten.
Foto: HP Skoglund
Om du är 93 år, ramlar och bryter lårbenet och även nyckelbenet - detta gör ofantligt ont! Det vet alla som någon gång brutit något ben.

Du ligger på golvet i hemmet någon timma innan du via ambulans inkommer till sjukhusets akutavdelning vid 20-tiden på kvällen. Du blir skickad till röntgen ett par gånger och sedan körs du till en ortopedvårdsavdelning vid fyratiden nästkommande morgon, alltså åtta timmar efter att du anlände till akutmottagningen! Det planeras för operation under den efterföljande dagen, men det visar sig att sjukhusets resurser inte är anpassade efter en 93-årings krav på akutvård. Så denna 93-åring får i stället ligga närmare två dygn med nyckelbensfraktur och lårbensfraktur och de ohyggliga smärtor dessa skador orsakar!

Jag kritiserar absolut inte vårdpersonalen på sjukhuset, men de politiker som tillsammans under många år har skapat dessa miserabla brister inom vår sjuk- och äldrevård borde faktiskt inte våga se sig själva i spegeln! Alla nedskärningar av sjukvården har kostat tusentals liv under pandemin och kommer att fortsätta kosta lidande för de svaga och resurskrävande även i fortsättningen. En väl fungerande sjuk- och äldrevård kostar pengar och måste få kosta pengar - inte omänskligt lidande och ...liv!

Anhörig

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.