Lista: Hockeytvåans profiler sågar och hyllar – rankar hallarna i ligan

Publicerad:
Robert Thellberg, Eric Byström Johansson, Jesper Karlsson och Niklas Hjalmarsson guidar NWT-läsarna till hockeytvåans bästa och sämsta ishallar.

Det finns en ishall som hockeytvåans spelare helst inte vill åka till en fredagskväll. Den beskrivs bland annat som ”ofattbar”.

NWT-sporten bad fyra av ligans profiler att ta med er läsare till samtliga ishallar i serien – här är deras ord om de tolv hallarna.

Robert Thellberg i Grums ger tummen upp till Munkfors Arena.
Robert Thellberg i Grums ger tummen upp till Munkfors Arena. Foto: Mikael Lindblom

Robert Thellberg, Grums IK

Munkfors Arena: Den har stora omklädningsrum och man behöver inte ha skridskoskydd, det är matta hela vägen till isen. Det brukar vara bra stämning på läktarna också. Den får plus av mig.

Åmåls ishall: Den är rätt sunkig. När jag var 15 år och spelade i Nor såg den likadan ut. Första matchen vi var där fick vi byta om i ett gammalt omklädningsrum, men när vi spelade där i veckan fick vi ett som var lite fräschare.

Brödernas arena, Arboga: Det är ingen favoritbortamatch. Dels är det långt dit och hallen har sett ut så länge. Man längtar inte dit. Nu var det inte så hetsigt på läktarna när vi var där senast, men tidigare har det varit ganska bra drag där.

MerEl Arena, Hällefors: Ja du… den verkar riktigt gammal. Där har jag inte spelat jättemånga gånger, men det var ingen värre hall så. Ganska sliten.

Wasahallen, Filipstad: Där har det tidigare varit ganska bra drag på matcherna, senast vi var där var det inte något värre drag som man blivit van med. Omklädningsrummen är jättesmå, man sitter på varandra. Det går inte att hålla några två meters avstånd där.

Sannerudshallen, Kil: Där får man två omklädningsrum, de är jättesmå. De är mindre än Filipstads! Det har sett ut så sedan jag var 10 år. Ingen hit att åka dit.

Sparbanken Arena, Arvika: Nu var jag inte med dit sist, så jag har inte varit där på länge. Men som jag minns det var det ganska bra omklädningsrum. Ganska fräscht.

Råsshallen, Guldsmedshyttan: Nej, den är inte alls bra. Dels får du byta om i ett omklädningsrum en bit från arenan, sen får du gå med utrustningen på utomhus för att komma in i hallen. En gång tappade jag skydden när jag gick över asfalten. Belysningen sitter rätt knepigt på väggen och när en av killarna i laget kom in i hallen gick han in i belysningen och släckte ner hela hallen. Sen är Guldsmedshyttan ett skogshuggargäng, det är nästan farligt att möta dem.

Hammarö ishall: Känns som det är ganska mörkt där. Helt okej omklädningsrum. Den är ändå fräsch, håller ändå medel i vår serie.

Sydnärkehallen, Hallsberg: Riktigt sunkig. Dels är det minusgrader i hallen, och sen måste man ha skydd överallt. Den är sliten.

Somashallen, Säffle: Det var ganska bra drag när vi var där senast – det är ju derby för oss. Inte jättefräscha omklädningsrum. Det känns som att den är rätt sliten. Dåligt med krokar.

Thellbergs hiss och diss

Bästa hallen: Munkfors. Där får man två stora omklädningsrum, de har rustat upp den och den är fräsch.

Sämsta hallen: Råsshallen, Guldsmedshyttan. Den är verkligen inte bra.

Jesper Karlsson, Säffle HC, har ingenting emot att åka till Åmål – Guldsmedshyttan däremot...
Jesper Karlsson, Säffle HC, har ingenting emot att åka till Åmål – Guldsmedshyttan däremot... Foto: Carolina Schützer

Jesper Karlsson, Säffle HC

Munkfors Arena: Den är bra, de har bra is i Munkfors. Plus för stora omklädningsrum.

Åmåls ishall: För oss är det en nära match framför allt, de har stora omklädningsrum för bortalag. Sen gillar jag när man byter om nära båset.

Billerudhallen, Grums: Bra is, omklädningsrummen är inte toppfräscha för bortalag så, men ändå ganska stora.

Brödernas Arena, Arboga: Det beror lite på var man får byta om. Ena omklädningsrummet är helt okej och det andra är inte alls bra. Först och främst är det sällan mattor i omklädningsrummen. Det omklädningsrummet som är bra är det bakom båset. Det är en väldigt liten hall. De få som är där är inte så högljudda.

MerEl Arena, Hällefors: Den är gammal, väldigt små omklädningsrum.

Wasahallen, Filipstad: Där är det lite mer stämning, de har en klack ibland. Fredagsmatcherna kan det vara bra drag på.

Sannerudshallen, Kil: Smala omklädningsrum. Den är sig lik.

Sparbanken Arena, Arvika: Den är fräsch, den är bra! Stora omklädningsrum och klassisk träläktare. Har inga problem alls att åka dit.

Råsshallen, Guldsmedshyttan: Man byter om i ett omklädningsrum som inte ligger i arenan och det är svinkallt. Man får sitta i bastun i periodpauserna. Ett plåtskjul verkligen. Isen är helt bedrövlig. Alltså den är bedrövlig!

Hammarö ishall: Den är nånstans i mitten, varken bra eller dålig. Helt okej. Att den ligger i Karlstadsområdet gör att det inte är en match man drar sig för att åka och spela. De har ingen publik alls typ, så inget att nämna där.

Sydnärkehallen, Hallsberg: Det är en tråkig match att spela, dels långt att åka och sen är ishallen allmänt tråkig. Gnälligt lag och inga supportrar direkt.

"Jeppas” hiss och diss

Bästa hallen: Egentligen vill jag inte säga det, men det roligaste är ju att åka till Åmål. Det är roligt att spela derbyn, omklädningsrummen är bra och de sitter ihop med båset så man kan gå rätt in. Det är ganska bra is och brukar vara mycket folk när vi spelar.

Sämsta hallen: Guldsmedshyttan. Den är överlägset sämst i ligan. Den är piss. Den är så hemsk som vi säger att den är.

Niklas Hjalmarsson i Hammarö HC längtar inte efter matcherna i Hällefors.
Niklas Hjalmarsson i Hammarö HC längtar inte efter matcherna i Hällefors. Foto: Stefan Ardell

Niklas Hjalmarsson, Hammarö HC

Munkfors arena: Det är en jättebra ishall. De har den bästa isen i serien. Stora och bra omklädningsrum. En jättetrevlig ishall och hetsig publik.

Åmåls ishall: Den har inte fräschats upp på länge, kanske inte den roligaste att åka till.

Billerudhallen, Grums: En bra ishall, bra omklädningsrum. Publiken är bra – hockeyn är stor där.

Brödernas Arena, Arboga: Mäktigt namn – de har lite loger, det är en ishall som anpassats lite för när man spelat i serier högre upp.

MerEl Arena, Hällefors: Dit bävar man att åka. Publiken är väldigt hetsig, speciellt en fredagsmatch. Vi sitter med ryggarna mot publiken och hör en del. Där är man nära publiken, och det är bara släkt och vänner där och kollar.

Wasahallen, Filipstad: Det är inte samma drag som tidigare, för några år sedan var det mycket mer tryck. Men det är fortfarande publik som skriker och brukar vara helt okej drag. Inte det roligaste stället att komma till. Ganska fräscht, de har gjort i ordning lite i omklädningsrummen.

Sannerudshallen, Kil: När vi kom dit var isen trasig så vi fick vända i dörren en fredagskväll. Men annars är hallen bra. Smala, små omklädningsrum. När man går ut på isen går man ut där Kil värmer upp, då står de och skjuter mot ingången. Då gäller det att se upp!

Sparbanken Arena, Arvika: Seriens bästa arena – fräsch, stora omklädningsrum och rymliga bås.

Råsshallen, Guldsmedshyttan: Den värsta arenan i serien – solklart. Man byter om en bit bort– bara det är bedrövligt. Trånga omklädningsrum.

Sydnärkehallen, Hallsberg: En tråkig ishall, ingen publik heller. Tomt och kallt, det ekar.

Somashallen, Säffle: Dåligt med krokar, en rätt gammal ishall.

Hjalmarssons hiss och diss

Bästa hallen: Arvika. Den är riktigt bra.

Sämsta hallen: Guldsmedshyttan, utan tvekan.

Eric Byström Johansson i IFK Munkfors dissar duscharna i Åmål.
Eric Byström Johansson i IFK Munkfors dissar duscharna i Åmål. Foto: IFK Munkfors

Eric Byström Johansson, IFK Munkfors

Åmåls ishall: Duscharna i Åmål är lite speciella, om jag minns rätt. Nån har slang och någon draperi, känns inte som ett omklädningsrum i en ishall. När jag var där senast var duscharna under all kritik.

Billerudshallen, Grums: Den har jag inte rört mig i så mycket, jag har bara sett bortaomklädningsrummen. Men en helt okej hall.

Brödernas Arena, Arboga: Omklädningsrummen är små. Det är dumt placerade bänkar, det känns som att du är inne i ett badhus.

MerEl Arena, Hällefors: Nej, den är inte bra, den ser riktigt gammal ut.

Wasahallen, Filipstad: Omklädningsrummen är ändå helt okej, de är inte bra men de funkar. Själva i hallen blev bättre när de fick ny belysning. För några år sedan var det bra drag där, men nu är det inte alls samma. Man vill ju ha lite glåpord liksom.

Sannerudshallen, Kil: Det är svårt att hitta något positivt tyvärr. Det känns som att du är nere i en gryta och spelar.

Sparbanken Arena, Arvika: Omklädningsrummen är bra, bra duschar. En fräsch hall.

Råsshallen, Guldsmedshyttan: Helt ofattbar. Jag vet inte ens vad jag ska säga. Jag har aldrig varit i sämre ishall än den där. Isen är under all kritik, det blir snödrivor efter fem minuter.

Hammarö ishall: Den är bra, stora omklädningsrum, men jag skulle vilja skicka en liten pik – isen är inte bra. Publiken? Det var allt ganska så slött när jag var där senast.

Sydnärkehallen, Hallsberg: Kan inte ge något bra svar, minns inte om jag har varit där.

Somashallen, Säffle: Njaej, det är ingen favoritresa. Sargen är riktigt dålig, det ryker två-tre revben om man får en smäll. En gammal ishall.

Byström Johanssons hiss och diss

Bästa hallen: Det är kul att möta Filipstad och Kil, inte tack vare hallarna utan för att de matcherna är mer ”hatmöten”. Arvika måste jag ändå säga. Den är fräsch.

Sämsta hallen: Det vet du svaret på, haha... (Guldsmedshyttan).

Fotnot: Spelarna har inte tyckt till om sina egna hallar, och har inte kunnat välja sina hemmaarenor som bäst (eller sämst) i serien.

Artikeltaggar

Åmåls SKArvika HCFilipstads IFGrums IK HockeyGuldsmedshytteHällefors IKHammarö HCHockeytvåanIFK Arboga IKIFK Hallsberg HockeyIFK MunkforsIshockeyKils AIKSäffle HC

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare