Gamla Gengåvan byggs om till bilhall: ”Ger plats för 30-40 fordon”

Publicerad:
I höstas flyttade Gengåvan till nya lokaler och nu bygger fastighetsägaren Lecab bil om lokalerna till en begagnatbilhall. Den ska stå klar i sommar, berättar vid:n Daniel Svedlund. Foto: Helena Karlsson

Lecab bil har inlett arbetet med att bygga om Gengåvans gamla lokaler till en en bilhall för begagnade bilar.

– Vår försäljning av begagnade bilar har ökat kraftigt. Den här satsningen är ett led i vårt mål att bli en av de större aktörerna i landet på det området.

Daniel Svedlund, vd för Lecab bil, är mycket entusiastisk när han berättar om planerna.

Företaget köpte Gengåvans gamla lokaler för cirka tio år sedan och när de under förra året valde att flytta fattade Lecab bil beslutet att trycka på gasen.

– Ja, vi har verkligen ett behov av mer ytor för vår försäljning av begagnade bilar då vi har dubblerat vår försäljning de senaste åren.

”Har jobbat hårt”

– Begagnatförsäljningen har ökat kraftigt tack vare ett duktigt team medarbetare. Vi har jobbat hårt med våra interna processer de senaste åren, vilket lett till snabbare omsättning av vårt begagnatlager.

– Coronapandemin har gjort att den digitala handeln har vuxit mycket. Vi har kunder i hela landet.

– Samtidigt har det på senare tid varit brist i Sverige på begagnade bilar. Men vi har, tack vare vår nya duktiga inköpare, ändå lyckats få tag i bra begagnade bilar, säger Daniel Svedlund.

Så här kommer den nya bilhallen med plats för 30-40 bilar se ut efter ombyggnaden. Både bottenplatta och stomme behålls.
Så här kommer den nya bilhallen med plats för 30-40 bilar se ut efter ombyggnaden. Både bottenplatta och stomme behålls. Foto: Illustration: Mondo arkitekter

Numera står företagets försäljning av begagnade bilar för nästan hälften av den totala försäljningen på runt 4 000 bilar per år och planen är att öka den ytterligare.

– Med den nya hallen som ska stå klar i sommar får vi ytterligare plats att visa upp bilarna. Den blir på 1 300 kvadratmeter och ger plats för 30-40 fordon.

Satsar 10-15 miljoner

– I satsningen som ligger på 10-15 miljoner kronor och där vi sparar mycket pengar på att bygga om dagens lokaler i stället för att bygga nytt.

– En proffs-fotostudio kommer införskaffas där vi kan ta 360-bilder på bilarna för nätpublicering.

– I planen finns också ett digitalt showroom i vår nya begagnathall, där vi kommer kunna visa begagnatobjekt digitalt live tillsammans med kund.

Ska växa vidare

Lecab bil har ett högt uppsatt mål med sin satsning på begagnade bilar.

– Det är att bli en av de större aktörerna i landet på det området. Vi har anställt en ny inköpare för detta och kommer till att börja med anställa två säljare till den nya bilhallen, men vi räknar med fler nyanställningar framöver, säger Daniel Svedlund.

Artikeltaggar

Daniel SvedlundGengåvanLecabMotorVåxnäs

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare