Hoppa till huvudinnehållet

De äldre på Dalbygården får se OS på tv – fem föreningar betalar

Publicerad:
Dalbygården i Sysslebäck får OS-kanaler betalade av hembygdsföreningar.
Dalbygården i Sysslebäck får OS-kanaler betalade av hembygdsföreningar. Foto: Aron Eriksson

Det är inte alla förunnat att i tv kunna följa när skidskyttar och längdåkare kämpar till sig medaljer på OS i Peking.

På Dalbygården i Sysslebäck har man inte de tv-kanalerna. Nu går fem hembygdsföreningar ihop och betalar abonnemang.

Det är snart dags för OS i Peking, men det är Discovery som har tv-rättigheterna och deras kanaler finns inte på det särskilda boendet Dalbygården i Sysslebäck.

Nu har fem bygdeföreningar tillsammans hittat en lösning – så det blir Charlotte Kalla, Linn Persson, Mona Brorsson, och de andra längdåkarna och skidskyttarna i fyra tv-apparater på Dalbygården i februari.

– Vi tycker att de äldre på Dalbygården är värda att få se på OS. Det ingår liksom inte i standardutbudet som de har där. Det är många av de äldre som varit vana att kunna se på skidåkning på tv, säger Joe Bengtsson, president i Republiken Nordvärmland.

Joe Bengtsson, Kärrbackstrand. Årets nordvärmlänning. President i Republiken Nordvärmland.
Joe Bengtsson, Kärrbackstrand. Årets nordvärmlänning. President i Republiken Nordvärmland. Foto: Morgan Bäckvall

Ovansjö bygdeförening fixade tv-kanaler vid ett tidigare tillfälle och Joe Bengtsson tog kontakt med dem och förklarade att Norra Finnskoga hembygdsförening är beredd att bidra ekonomiskt.

– De satte igång att jobba direkt och tog kontakt med de andra hembygdsföreningarna och alla var positivt inställda. Radioelektriska i Sysslebäck gick också in och sponsrade, säger Joe Bengtsson.

Ovansjö bygdeförening, Dalby hembygdsförening, Norra Finnskoga hembygdsförening, Södra Finnskoga hembygdsförening och Rikkenbergets hembygdsförening har gått samman.

– När vi sprider ut det på många föreningar blir det inte så dyrt. 6 000 kronor tror jag det går på totalt. Det måste till boxar och det är fyra lunchrum det handlar om. Jag har fått svar från en del personal – och de är själaglada, säger han.

Artikeltaggar

DalbygårdenJoe BengtssonNyheterOSSysslebäck

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.