Onödig bro

Ledare
PUBLICERAD:
Här emellan är bron tänkt att gå.
Foto: Emma Lindell

Efter många om och men stod det i december klart att det finns ett vinnande anbud på en kombinerad gång- och cykelbro mellan Råtorp och Färjestad. För några år sedan var den för dyr men man har nu pressat kostnaderna lite, och fått mer statliga bidrag. Men totalsumman är ändå på 72 miljoner kronor, och man kan fråga sig om inte de pengarna kunde använts till något vettigare.

Men med Miljöpartiet i den styrande koalitionen så är det inte konstigt att det blivit en sådan cykelvurm som också internaliserats i de andra blågröna partierna. Det är priset man får betala.

Socialdemokraterna, som annars bytt åsikt i många frågor på sistone, är åtminstone i den här frågan konsekventa i sitt motstånd. Och de har faktiskt rätt i ett resursslöseri och ett skrytbygge. De varnar bland annat för trafikkaos på Råtorpsgatorna när besökare kommer att parkera där inför hockeymatcherna. Har man ens tänkt på det i kommunen? Men nu har processen gått så långt att en bro förmodligen är oundviklig.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.