Insändare: Jag kunde bara ta första sprutan - vad händer nu?

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:
”Alla som självvalt struntar i att vaccinera sig får ju stå för sina beslut, men vi andra då? Vi som vill ta vaccin men inte kan?” skriver insändarskribenten.
Foto: Johan Nilsson/TT
Det jag läser och hör mest om gällande covid-19 och smitta är uppmaningar om att ”gå och vaccinera dig”, ”ta tredje sprutan” och så vidare. Det skrivs och informeras om svår sjukdom och död, om inte alla vaccindoser tas.

Varför nämns aldrig alternativen för oss som försökt vaccinera oss och fått biverkningar så att det inte går att fortsätta med dos två och tre? Ingen verkar bry sig om hur det går med oss som försökt vaccinera oss. Finns det bara svår sjukdom och död som vi ska gå och oroa oss för?

För min del skapas en oro så fort jag hör eller läser media. Tankarna snurrar. Vilken hjälp kan jag få tro? Jag själv gör precis allt för att inte smittas eller smitta andra om jag nu skulle få covid. Men tror nog inte på allvar att jag klarar mig hela vägen i mål utan att få viruset.

Alla som självvalt struntar i att vaccinera sig får ju stå för sina beslut, men vi andra då? Vi som vill ta vaccin men inte kan? Jag har bara en enda ynka vaccindos och hoppas innerligt att jag har lite skydd, men utifrån allt prat om tredje dosen, som för mig är en utopi, blir detta bara ångestkänslor.

Alltså vore det intressant att få någon form av svar från vården om vad vi kan erbjudas. Inte vara den bortglömda gruppen som får ställa oss i antivaxxarnas grupp!

Biverkningar av vaccinet är lite tabu att diskutera, tyvärr. Det borde väl alla förstå att man kan få biverkningar av vanlig Alvedon också. De som nekar vaccin och hamnar på Iva, vad tror de att de får inpumpat i kroppen då? Det är nog mer som ger biverkningar under den vårdtiden.

Myndigheter och sjukvård borde ägna någon tanke till oss som inte är antivaxxare och som försökt ta vaccin men fått biverkningar och inte kan ta mer doser. Det är väl inget att mörka, anser jag. Ge oss lite hopp om hjälp ifall vi blir sjuka.

Nu vet jag att det finns tabletter att ta ifall man blir sjuk i covid-19, men finns de tillgängliga?

Orolig Värmlänning

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.