Hoppa till huvudinnehållet

Hanna Hellquist-klassiker släpps som ljudbok – efter 13 års väntan

Publicerad:
Hanna Hellquist är författare, krönikör, värmlänning - med mera. Nu är hon aktuell i På spåret och med en efterlängtad ljudboksutgivning.
Hanna Hellquist är författare, krönikör, värmlänning - med mera. Nu är hon aktuell i På spåret och med en efterlängtad ljudboksutgivning. Foto: Hanna Franzén/TT

Hanna Hellquist gör själv inläsningen när hennes uppväxtskildring Karlstad Zoologiska – äntligen – släpps som ljudbok.

I pappersformat kom Hanna Hellquists barndomsskildring redan 2009, men ljudboksversionen kommer först nu i slutet av februari.

Läsarna kan bespetsa sig på att höra Hanna Hellquist själv läsa sin egensinniga berättelse om en uppväxt som inte liknar så många andras. Det handlar om pappa och mamma och barnet och om djur, från papegojor och getter till ormar och sköldpaddor. Det är smärta och dråpligheter och hon berättar starkt om inte minst en pappa som går utanför det mesta av normer.

Litterära magasinet ”Vi Läser” noterar också det kommande ljudbokssläppet och beskriver boken som ”en pärla till roman (---) som lite för snabbt föll i glömska” samt uttrycker förhoppningar om en uppföljare.

I slutet av februari släpps Hanna Hellquists egensinniga barndomsskildring som ljudbok.
I slutet av februari släpps Hanna Hellquists egensinniga barndomsskildring som ljudbok. Foto: Albert Bonniers förlag
Ni missade väl inte Grums-Hannas stora show?Fyra värmlänningar som förändrade Sverige 2021Hon får Guldpennan

Artikeltaggar

Djur och naturGrumsHanna HellquistKändisarKarlstadLitteraturNöje/KulturPå spåretStorytelVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.