Hoppa till huvudinnehållet

Förslag: Ta fram personalpolitiskt program i regionen

Publicerad:
Region Värmland föreslås ta fram ett personalpolitiskt program.
Region Värmland föreslås ta fram ett personalpolitiskt program. Foto: Håkan Strandman

Ta fram ett styrande dokument för personalpolitiken.

Det förslaget ska regionstyrelsen ta ställning till nästa vecka.

Region Värmland bildades när dåvarande landstinget och kommunalförbundet Region Värmland slogs ihop. Då omarbetades landstingets dokument, men sedan dess har ingenting hänt, enligt underlaget. Men något styrande dokument för regionens personalpolitik finns inte.

Men nu föreslås alltså regionstyrelsen besluta att ett personalpolitiskt program ska tas fram.

Syftet med programmet ska vara att förvaltning och alla nämnder ska förenas runt mål och strategier för att regionen ska kunna vara en arbetsgivare som lockar personal och som har en enhetlig arbetsgivarpolitik. Tanken är att det också ska utveckla organisation, verksamhet och enskilda anställda och rikta sig till alla chefer och medarbetare.

Förslaget kommer från ett politiskt initiativ från Socialdemokraterna, som vill se en bättre politisk styrning av personalpolitiken.

Partiet har även skrivit en motion om att de vill ha ett personalutskott i regionstyrelsen. Här föreslås regionstyrelsen besluta att öka tiden för information i personalfrågor när man tar upp de månatliga uppföljningarna.

NWT har vid flera tillfällen på senare tid berättat om problem med att rekrytera personal till delar av sjukvården och de effekter det har fått. Det handlar bland annat om stängda vårdplatser och en ansträngd arbetsmiljö.

Läs tidigare artiklar om personalbristens effekter:

Slutenvården fick dra ner tidigare än man brukar: "Ovanligt”

Artikeltaggar

Arbete

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.